• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

La Policia deté dos homes per forçar vehicles en aparcaments

La Policia deté dos homes per forçar vehicles en aparcaments

  •   18/12/2023 11:30 
La Policia ha detingut dos homes, de 34 i 41 anys i no residents, com a presumptes autors de delictes contra el patrimoni per forçar vehicles en dos aparcaments.
 
L’arrest es va efectuar diumenge a la tarda després que un guàrdia civil fora de servei que es trobava de vacances al Principat donés l’avís al despatx central quan va veure actuar els dos homes a l’aparcament del mirador del Roc del Quer. A partir de la descripció que va facilitar, es va activar un dispositiu gàbia a la carretera del coll d’Ordino amb diversos efectius de la Policia distribuïts al llarg de la via. La rapidesa en l’actuació de les patrulles va fer que els agents localitzessin els sospitosos pocs minuts després circulant amb un vehicle amb matrícula espanyola en direcció a Canillo.
 
Els detinguts havien aconseguit obrir el cotxe, també amb matrícula espanyola, i n’havien remenat l’interior, però no s’havien endut res. El modus operandi i el descriptiu dels dos homes va permetre la Policia relacionar-los amb un altre furt amb força en un altre cotxe d’una turista comès el dia anterior a l’aparcament del Funicamp i del qual n’havia informat l’oficina de Turisme dissabte al migdia. En aquest cas, es van endur un folre de l’interior.
 
Al maleter del vehicle amb el qual viatjaven els arrestats es va trobar un TPV. La Policia investiga per què l’utilitzaven i si podria estar relacionat amb altres delictes. Els investigadors estan fent les gestions pertinents amb INTERPOL.
 
D’altra banda, els darrers dies la Policia ha detingut tres persones més com a presumptes autores de delictes contra la integritat física i moral.
 
Divendres a la nit a Andorra la Vella, un home no resident de 33 anys, va ser arrestat en un hotel d’Andorra la Vella per agredir la parella. El mateix personal de l’establiment va donar l’avís quan es van començar a sentir crits i sorolls en una de les habitacions. Quan els agents van arribar, l’home estava agredint la dona sense adonar-se de la presència dels policies.
 
Dissabte al migdia, la Policia va detenir un noi de 19 anys a Encamp per agredir la parella de la seva mare després d’una discussió familiar. Diumenge a la nit, una dona de 44 anys va ser arrestada per agredir la seva parella, un home que s’hauria refugiat a casa d’una veïna per demanar ajuda.
 
Durant el cap de setmana, la Policia ha detingut sis persones d’entre 26 i 67 anys, tres de les quals no residents al país, per conduir sota els efectes de l’alcohol amb taxes d’entre 0,88 i 1,98. Una d’elles, un home de 48 anys i no resident, havia patit un accident amb danys materials al Tarter contra un altre vehicle. Conduïa amb una taxa d’alcoholèmia d’1,80.
 
Tres persones més, de 20, 32 i 33 anys, dues d’elles no residents, han estat arrestades per positiu en drogues al volant. La Policia ha detingut un altre home, de 37 anys, per conduir amb el permís suspès.
 
Escaldes-Engordany, 18 de desembre del 2023