• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

Un detingut per falsificació de receptes mèdiques i set més per alterar certificats d’experiència laboral

Un detingut per falsificació de receptes mèdiques i set més per alterar certificats d’experiència laboral

  •   01/12/2023 12:50 
La Policia va detenir dijous al matí un home de 52 anys com a presumpte autor de delictes contra el patrimoni, contra la seguretat en el tràfic jurídic i contra la salut pública per haver falsificat receptes mèdiques.
 
L’arrest es va produir arran d’una denúncia que va interposar la Caixa Andorrana de la Seguretat Social quan va detectar irregularitats en una recepta. El detingut l’hauria manipulat per obtenir més quantitat d’un medicament en concret que ja prenia comprant-lo en més d’una desena de farmàcies diferents. A partir d’aquest moment, la CASS va revisar tots els reemborsaments anteriors i va detectar que l’home havia adquirit en excés aquest fàrmac des del gener de l’any 2020. Des de llavors i fins al setembre del 2023, l’import total del medicament ascendia a 13.263 euros, dels quals la CASS en va reemborsar 9.521, que és el que reclama.
 
En els registres al lloc de treball de l’arrestat i al seu domicili, la Policia va trobar indicis de la manipulació de les receptes.
 

Set detinguts per falsificar els certificats d’experiència laboral

 
 Els darrers dies, la Policia ha detingut set persones més com a presumptes autores de delictes contra la seguretat en el tràfic jurídic per haver falsificat certificats d’experiència laboral amb la finalitat d’obtenir el permís de residència i treball. Tenen entre 21 i 41 anys. Sis de les persones arrestades van ser detingudes en dependències del mateix Servei d’Immigració i la setena, en canvi, va ser arrestada a Ordino. Aquesta última hauria ajudat un dels altres detinguts a falsificar el document.  
 
La Policia recorda a les persones que vulguin sol·licitar un permís de residència i treball que alterar o falsificar dades relacionades amb l’experiència i la vida laboral és un delicte. Les persones que el cometen, a més de la detenció, d’una possible expulsió i de no poder optar al lloc de feina, passen a tenir antecedents penals, fet que els impedirà demanar de nou el permís de residència i treball mentre els hi constin.
 

Altres detencions

 
Aquesta matinada la Policia ha detingut a Andorra la Vella el conductor d’un patinet, de 35 anys, amb una taxa d’alcoholèmia de 2,16. L’arrest s’ha produït mentre els policies efectuaven una ronda preventiva i l’han vist circular en direcció contrària i fent esses.
 
Unes hores abans, prop d’un local d’oci nocturn de la capital, dos homes de 25 anys han estat arrestats en possessió de 0,7 grams de cocaïna. També amb 0,7 grams de cocaïna s’ha detingut, a la frontera del riu Runer, un altre home de 28 anys que accedia al país en autobús.
D’altra banda, la Policia va arrestar aquesta setmana un home de 27 anys com a presumpte autor d’un delicte contra la integritat física i moral per violència de gènere després d’haver agredit la seva parella a l’interior del domicili i davant els fills menors de la dona.
 
Aquesta setmana també es va detenir un home, de 38 anys i no resident, com a
presumpte autor de delictes contra la funció pública, l’honor, la llibertat i el patrimoni. Es va requerir els agents en un supermercat d’Andorra la Vella perquè l’home, que es trobava en un fort estat d’embriaguesa, estava increpant una treballadora. Quan els policies van intervenir, l’home es va resistir al control amb una actitud agressiva, insultant-los i amenaçant-los. Un cop en dependències policials i quan es va verificar el que duia, es va comprovar com la motxilla que portava no era seva. Havia estat furtada el mateix dimarts al matí.
 
Escaldes-Engordany, 1 de desembre del 2023