• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

Un detingut com a presumpte autor d’un delicte contra la llibertat sexual i un arrestat amb antecedents arreu d'Europa per furts

Un detingut com a presumpte autor d’un delicte contra la llibertat sexual i un arrestat amb antecedents arreu d'Europa per furts

  •   07/10/2023 20:41 
La Policia ha detingut un home, de 36 anys i no resident, com a presumpte autor d’un delicte contra la llibertat sexual per violació. La dona, amb la qual el presumpte agressor mantenia una relació sentimental des de feia pocs mesos, va requerir la presència dels agents divendres a la tarda al seu domicili i es va activar el codi lila. La Policia el va trobar i detenir menys d’una hora després a Andorra la Vella, ja que no era al pis quan va arribar la patrulla.
 
Divendres al migdia, la Policia va arrestar un altre home, de 61 anys i no resident, com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat en el tràfic jurídic per identificar-se amb una identitat falsa.
 
Tot i que aquest va ser el motiu de la detenció, se’l va localitzar als voltants d’un centre comercial de la capital per furtar mercaderia després de controlar un altre home a l’interior de l’establiment robant videojocs. Actuaven junts i el dia anterior a la tarda ja havien comès un altre furt per un valor inferior als 600 euros. L’home té antecedents per múltiples furts tant a Andorra com en altres territoris europeus sota diferents identitats i nacionalitats.
 
L’arrestat ja constava al sistema policial amb una altra identitat per accions similars els anys 2021 i 2022. La Policia n’estava molt pendent perquè sabia que venia al país i s’hi estava un dia o dos expressament per cometre furts. Portava a sobre més de 3.500 euros en efectiu i un estri per treure les alarmes dels productes.
 
El mateix divendres, la Policia va detenir al Pas de la Casa un home, de 21 anys i no resident com a presumpte autor d’un delicte contra el patrimoni. Se’l va localitzar i controlar després que el dia anterior forcés la barrera de l’aparcament d’un centre comercial d’Andorra la Vella per sortir amb el seu vehicle. El valor dels danys que l’home hauria causat a la barrera superarien els 800 euros.
 
També després de forçar i causar danys en la barrera de sortida d’un altre aparcament de la capital, es va controlar la matinada de dissabte un altre home, de 32 anys i no resident, que la Policia va acabar arrestant per conduir sota els efectes de l’alcohol amb una taxa d’1,85. També se l’acusa de delictes contra el patrimoni. Els danys a la barrera estan valorats en més de 1.000 euros.
 
La mateixa matinada de dissabte, un altre conductor, de 26 anys i no resident, va ser detingut amb un positiu d’alcoholèmia d’1,62. Els agents el van veure circular per l’interior del túnel del Pont Pla en sentit ascendent fent ziga-zagues i, en el moment de voler aturar-lo a la rotonda del túnel dels Dos Valires, el conductor va fer cas omís dels senyals i va accelerar saltant-se el control. Els policies van iniciar llavors la persecució del vehicle i el van interceptar a la carretera d’Anyós. Per aquest motiu també se’l va detenir com a presumpte autor d’un delicte contra la funció pública.
 
Les darreres hores, dos homes més, de 49 i 52 anys, han estat detinguts per conduir sota els efectes de l’alcohol amb taxes de 2,38 i 0,91 respectivament.
 
Escaldes-Engordany, 7 d’octubre del 2023