• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

La Policia deté un conductor al centre de Sant Julià després d’una persecució

La Policia deté un conductor al centre de Sant Julià després d’una persecució

  •   07/06/2023 10:07 
La Policia va detenir, dimarts al vespre a Sant Julià de Lòria, un jove de 19 anys com a presumpte autor de delictes contra la salut pública; contra la seguretat col·lectiva, per conducció temerària i sota els efectes de les drogues, i contra la funció pública, per desobeir les instruccions dels policies. Els agents el van detenir a la plaça Laurèdia després que fugís d’un control.
 
Se l’havia aturat a la frontera del riu Runer en un control rutinari quan accedia al Principat. En aquell moment, va lliurar voluntàriament un embolcall amb 0,83 grams d’haixix i, quan els agents es disposaven a fer un escorcoll al vehicle, va accelerar i es va escapar per evitar el registre.
 
Els policies el van interceptar minuts després d’una persecució en què el conductor circulava a gran velocitat en direcció al centre de Sant Julià de Lòria, avançava altres vehicles envaint el carril contrari, limitat per una línia contínua, i posava en perill la resta d’usuaris de la via. En un moment donat, va frenar bruscament perquè ja no podia avançar i es va produir un accident en què el seu cotxe va quedar bloquejat entre el vehicle que tenia al davant i un dels cotxes patrulla que el perseguia.
 
Viatjava amb una menor de 17 anys i, prop del lloc dels fets, haurien llançat per la finestra un embolcall amb dues porcions d’haixix d’un total de 107,3 grams, que la Policia va trobar posteriorment. A més, va donar positiu en drogues al volant.
 
Altres detencions
 
Els darrers dies la Policia també va detenir a la frontera del riu Runer un home, de 36 anys i no resident, amb 0,6 grams de cocaïna que, a més, duia 17,4 grams d’haixix. L’arrest es va efectuar arran d’un control rutinari a un autocar.
 
Una dona de 28 anys va ser arrestada a Arinsal la nit de diumenge a dilluns com a presumpta autora d’un delicte contra la funció pública, l’honor i el patrimoni.  Van requerir els agents quan una treballadora d’una empresa de repartiment a domicili hauria tingut un altercat amb una clienta que hauria fet caure la motocicleta de repartiment a terra causant danys al vehicle. Posteriorment, va propinar un cop de peu i una empenta a un dels agents, i en va insultar un altre.
 
Dilluns al matí a Escaldes-Engordany, la Policia va detenir una altra dona, no resident de 29 anys, per un presumpte delicte contra la seguretat en el tràfic jurídic per haver lliurat al Servei d'Immigració un document fals per tal d'obtenir una autorització de residència i treball.

Finalment, dimarts al vespre al Pas de la Casa, es va arrestar un home, de 23 anys i no resident, per incomplir una ordre d’expulsió temporal.
 
Escaldes-Engordany, 7 de juny del 2023