• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

La Policia deté un extreballador d’un establiment per haver defraudat presumptament milers d’euros en productes d’electrònica

La Policia deté un extreballador d’un establiment per haver defraudat presumptament milers d’euros en productes d’electrònica

  •   14/04/2023 13:50 
Un extreballador d’una empresa del país va ser detingut dijous al migdia com a presumpte autor d’un delicte contra el patrimoni. L’home, resident de 24 anys, es va presentar a l’establiment per manifestar que hauria defraudat uns 50.000 euros, moment en què es va requerir la presència de la Policia.
 
L’empresa hauria detectat les operacions fraudulentes aquesta mateixa setmana. El detingut hauria començat a realitzar comandes de productes d’electrònica a través del web de l’establiment apropiant-se d’un codi que li va permetre vulnerar el sistema. D’aquesta manera, l’enganyava perquè el mateix sistema entengués que els productes ja estaven pagats quan no era així i, un cop li arribaven, els venia.
 
Tot i que, en el moment de la detenció, l’home es va referir a un frau per un valor de 50.000 euros comès presumptament entre gener i març del 2023, el perjudici total podria ser més important un cop l’empresa verifiqui els mesos anteriors a aquest període. L’home va deixar de treballar-hi el juny del 2022, moment a partir del qual hauria començat a fer les operacions fraudulentes. En el registre domiciliari, la Policia ha pogut recuperar material electrònic.
 
La investigació continua oberta mentre es calcula el valor final del frau. El detingut ha passat a disposició judicial aquest divendres.
 

Altres detencions

 
Els darrers dies la Policia també ha detingut dues persones, residents de 30 i 48 anys, per conduir sota els efectes de les drogues i sis més per positius d’alcoholèmia. Aquestes sis, cinc de les quals són residents al país, tenen entre 19 i 44 anys i han estat arrestades amb taxes d’entre 0,84 i 1,91 grams d’alcohol per litre de sang.
 
La Policia també va detenir a inicis de setmana dos homes, de 35 anys i residents al país, amb 0,2 grams de metamfetamina i 1,1 grams de cocaïna. Els arrestos es van efectuar en dos controls diferents, un a l’interior d’un local d’oci nocturn i un altre en les proximitats del mateix establiment.
 
Escaldes-Engordany, 14 d’abril del 2023