• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

Alerta sobre estafes en el lloguer de pisos per internet

  •   22/05/2020 00:00 
El Cos de Policia ha rebut els darrers dies diverses denúncies relacionades amb estafes a l’hora de llogar habitatges a través d’internet. L’estafa es produeix tant amb pisos que existeixen realment com amb d’altres que són inventats, a Andorra i a fora del Principat.

El “modus operandi” seguit és el següent: l'habitatge s'anuncia a alguna de les plataformes especialitzades en venda/lloguer de pisos i l’interessat s’hi posa en contacte. El llogater, enlloc de seguir conversant a través de la plataforma, contacta l’interessat per correu electrònic. En el missatge acostumen a explicar que viuen lluny i que per tal de veure el pis s’ha d’avançar un mes de lloguer i un altre de fiança. D’altres proposen pagar sis mesos de lloguer per aconseguir un descompte.

Si l’interessat continua amb la conversa, els estafadors utilitzen dues fórmules: la primera consisteix en enviar un enllaç per fer el pagament que simula ser també d’una plataforma especialitzada en lloguers, però que és en realitat un web fals on s’executa l’estafa. En la segona, se sol·licita una transferència a través d'alguna empresa especialitzada en enviament de diners o es facilita un IBAN d’una persona que farà de “mula”. En els dos casos, s’assegura que un cop es rebin els diners, s’enviarà la clau de l’immoble, però després segueixen demanant més diners amb altres excuses (assegurança, tràmits, comissions...) fins que deixen de respondre els missatges i desapareixen.