• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

La Policia desarticula una banda que furtava a l'interior de vehicles mitjançant un escàner de freqüències

  •   08/08/2016 15:30 
El dissabte 6 d'agost el Cos de Policia va detenir tres individus originaris d'Europa de l'Est per a la seva presumpta implicació en un seguit de delictes contra el patrimoni. Els autors d'aquestes infraccions empraven una tecnologia moderna per a cometre els furts que els permetia escanejar i reproduir les freqüències emeses per les claus de vehicles amb obertura i tancament electrònics. La detenció es va dur a terme després d'una complexa i àmplia investigació donat que els delinqüents actuaven de forma notablement organitzada i amb un important nivell de professionalització i organització en l'execució dels robatoris.

D’ençà principis de juliol de 2016, el Cos de Policia enregistrà un seguit de denúncies per furts amb força a l’interior de vehicles. Del conjunt de denúncies cursades, s’apreciava que els turismes objectius dels furts havien estat degudament tancats mitjançant el corresponent comandament a distància i que, durant l’absència dels seus propietaris, s’havien comesos els furts de constant referència. Ara bé, convé remarcar que cap dels vehicles presentaven signes de forçament, ni cap desperfecte en els seus sistemes mecànics d’obertura (panys, finestres, etc.).

Davant de les característiques similars d’aquests fets, el Cos de Policia inicià una important i extensa investigació la qual va permetre la identificació dels presumptes autors. Igualment, l’enquesta va permetre determinar amb precisió i detall les tècniques i l’organització del grup criminal en la execució dels fets criminals. En aquest sentit, esdevé necessari assenyalar que cada component del grup ostentava un rol específic i concret: transport, vigilància, execució del fet i recuperació de la mercaderia.

Endemés, s’acreditava la utilització, per part dels individus detinguts, d’un dispositiu electrònic el qual permetia escanejar les freqüències dels comandaments a distància dels vehicles. D’aquesta manera, els membres del grup criminal escanejaven la indicada freqüència a fi de posteriorment reproduir-la i utilitzar-la per a obrir els vehicles sense haver d’emprar cap tipus de força sobre els sistemes d’obertura mecànics. Amb tot, quedava palès el notori grau d’especialització i professionalitat dels individus implicats.


(Dispositiu electrònic d'escaneig de freqüències i reemissió d'aquestes)

En el marc de l’extensa investigació policial, es detectà la presència del grup criminal en territori andorrà el proppassat 6 de agost. Per aquest motiu, s’establí un ampli dispositiu de seguiment i vigilància el qual va culminar amb la detenció de tres individus en el moment en què actuaven. La ràpida i eficaç intervenció dels efectius policials va permetre, a més, recuperar el dispositiu electrònic emprat per a cometre els fets delictius. Igualment, es recuperava i comissava la mercaderia sostreta pels individus durant la jornada. La majoria d’aquests productes eren retornats a les víctimes i constava d’objectes diversos: diners, càmeres fotogràfiques, ordenadors portàtils, etc.



(Mercaderia, objectes i valors retrobats arran de la detenció dels individus)

Amb tot, l’extensa, complexa i àmplia investigació policial va permetre identificar plenament els presumptes autors dels fets delictius de constant referència. Igualment, la ràpida intervenció dels efectius policials i l’establiment d’un dispositiu de seguiment i vigilància va culminar de forma satisfactòria amb la detenció dels 3 individus. D’aquesta manera, el Cos de Policia desarticulava un grup criminal organitzat dedicat a furts en vehicles mitjançant la utilització de les més recents tecnologies en matèria d’escaneig de freqüències.

Escaldes-Engordany, 8 d'agost del 2016