• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

Alerta d'estafes amb bitllets de 5 euros

  •   08/11/2015 10:08 
El Cos de Policia ha rebut, darrerament, diverses denúncies relacionades amb estafes a comerciants. Els denunciants han comunicat que els estafadors demanen als establiments obtenir bitllets de més valor a canvi de nombrosos bitllets de 5 euros, i en fer el canvi retiren alguns dels bitllets obtenint més diners dels que donen.

La manera d’operar que fan servir els autors de l’estafa, segons les denúncies rebudes és la següent:

Els autors es presenten en establiments comercials del Principat, amb la intenció de poder efectuar el canvi de bitllets de 5 euros, que normalment presenten en feixos amb molts bitllets d'aquesta quantia, per bitllets més grans (20, 50, 100 €, etc.).

En trobar-se en feixos els bitllets de 5 euros, l'empleat del local comercial procedeix a comptar-los.

Una vegada el treballador ha verificat que els bitllets són de curs legal, l'autor insisteix en agafar novament el feix de diners amb l'excusa de recomptar-los o bé endreçar-los, mentre que de forma molt hàbil i discreta, i davant la presència de l'empleat, treu algun dels bitllets de 5 euros que hi havia al feix comptat per la víctima amb anterioritat, i se'ls amaga.

Com que es fa amb la presència constant de la víctima, aquesta normalment dóna per fet que ja els ha comptat i guarda els bitllets de 5 euros a la caixa registradora, donant a l'autor de la presumpta estafa el bitllet més gran de curs legal.

La tècnica emprada pels autors és altament perfeccionada, disposant d'una qualitat executòria sorprenent, ja que els empleats normalment no perden de vista els feixos de bitllets de 5 euros que els hi presenten els autors.

Segons les denúncies rebudes, els autors serien possiblement de l'Europa de l'Est, amb un color de pell molt morena en la majoria de les ocasions.

Des del cos de Policia s’alerta els comerciants de l'estafa identificada darrerament, i es recomana que en cas de trobar-se davant d'una d'aquestes situacions, es neguin a efectuar el canvi de bitllets i requereixin els serveis policials d'immediat.

Escaldes-Engordany, 8 de novembre de 2015