• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

Operació internacional contra el blanqueig de capitals. Detenció al Principat d'un súbdit holandès, bloqueig de comptes bancaris

  •   08/11/2013 15:58 
El dia 6 de novembre del 2013, funcionaris del Cos de Policia, van procedir a la detenció d'un resident de 52 anys de nacionalitat holandesa, per un presumpte delicte de blanqueig de diners.

Aquesta detenció és la culminació d'una llarga investigació i de l'estreta col·laboració amb les autoritats judicials i policials holandeses. En el procés d'investigació s'han realitzat diferents comissions rogatòries internacionals i reunions a l'Oficina Central d'Eurojust a La Haia (Països Baixos).

En l'operatiu hi ha la participació de les autoritats judicials, de la fiscalia i de la policia de tres països (Holanda, Espanya i el Principat d'Andorra). Aquesta mateixa operació ha permès la detenció a Espanya de dos altres súbdits holandesos, ex-residents al Principat, i el segrest de béns immobles i vehicles de luxe, tant a Marbella (Màlaga) com a Alacant, amb la col·laboració de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional d'aquest país.

Al Principat s'han efectuat diferents registres, que han dut al bloqueig de 300.000 euros en comptes bancaris, el segrest de tres vehicles automòbils i l'embargament d'una parcel·la de terreny.

La persistència que ha envoltat aquesta extensa i complexa investigació internacional, amb el nom d'Operació Sunbird a Holanda, i al Principat d'Andorra com Operació Cavall de Troia, ha reeixit amb el desbaratament d'una important organització criminal dedicada al tràfic internacional d'estupefaents a gran escala.

Escaldes-Engordany, 8 de novembre de 2013