• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

Delictes contra el patrimoni. La investigació sobre diversos furts amb força continuats comesos en domicilis particulars, culmin

  •   12/12/2012 13:03 
Entre el dia 4 de setembre i 9 de novembre d'enguany, els nostres serveis tenen coneixement de nou sostraccions dins de domicilis particulars, una d'elles en grau de temptativa, en immobles radicats tots a Andorra la Vella, excepte dos a Sant de Julià de Lòria. L'autor o autors en la major part dels casos, accedeixen als habitatges obrint el pany sense forçar-lo, i en d'altres, forcen el pany amb algun estri treien el bombí per accedir-hi. El botí que s'enduen, principalment joies, petits objectes de valor i diners, ascendeix a més de 20.000 euros. Agents del Grup de Patrimoni de l'Àrea de Policia Criminal van iniciar investigacions al respecte per tal d'esclarir els fets.

Entre els dies 26 i 27 de novembre d'enguany, els nostres serveis també son alertats d'altres sis fets similars a Andorra la Vella i Escaldes-Engordany, un d'ells en grau de temptativa. En tots els casos forcen els panys de la porta d'entrada de manera similar als anteriors. Únicament en dos d'aquests casos s'enduen objectes, essent joies per un valor d'uns 9.000 euros.

En un d'aquests darrers casos un possible autor hauria trucat al timbre del domicili d'un veí d'un immoble afectat. Aquest individu sorprès va marxar del lloc en comprovar que hi havia algú a l'interior i facilita als agents investigadors la descripció d'aquest individu. En un altre, l'autor va accedir a l'interior del pis, però va marxar sense actuar en adonar-se que hi havia algú dormint a l'interior.

Darrerament, entre els dies 8 i 10 de desembre d'enguany, els nostres serveis tenen coneixement d'altres cinc fets similars comesos, un a Andorra la Vella, un a Escaldes-Engordany i tres a Encamp. En els cinc casos forcen el pany i en quatre accedeixen, en l'altre cas l'ocupant del pis s'adona que algú li està manipulant el pany i en obrir aquest la porta, va poder veure marxar al presumpte autor i com aquest una vegada al carrer es reunia amb un altre individu. Paral·lelament un altre veí d'un immoble afectat d'Encamp, el mateixa dia 10 de desembre va informar als nostre serveis que una persona sospitosa va trucar al timbre de casa seva i en obrir-li aquest individu, es presenta com a lampista, va marxar del lloc tot dissimulant en trobar-se algú a l'interior del pis. En dos d'aquests casos es van emportar diverses joies d'un valor encara per determinar.

Arran de les darreres descripcions facilitades per aquests ciutadans, es determina que hi ha dos presumptes autors, s'efectua un dispositiu de recerca a la vila d'Encamp per part d'agents de l'Àrea de Seguretat Publica i Proximitat Ciutadana, que culmina amb el control d'un primer sospitós vers les 10:50 hores, aquest en adonar-se de la presència policíaca fuig corrent però és interpel·lat per part de dos agents interventors, en paral·lel dos altres components policials controlen en un carrer de la mateixa vila un turisme Volkswagen Passat amb matrícula alemanya i el seu conductor.

Aquests dos homes, de 47 i 42 anys respectivament i nacionalitat búlgara, corresponen als descriptius ans esmentats. En el registre posterior efectuat al vehicle, es troben diverses eines que haurien estat utilitzades per forçar els panys.

La investigació determina que els interessats en la data de la detenció, es troben allotjats en un establiment hoteler de la vila d'Escaldes-Engordany, tanmateix entre els dies 26 i 28 de novembre també es van allotjar en el mateix hotel, dates en que es van perpetrar la segona onada d'il·lícits.

Efectuades les gestions prop d'Interpol els interessats es troben recercats en el seu país d'origen per fets similars als efectuats al Principat. Vist els "modus operandis" emprats, es determina que aquests farien part d'un grup organitzat que operaria en diferents països de l'Europa Occidental i que actualment tindrien la seva residència a Alemanya.

Els interessats van ser detinguts i posats a disposició judicial aquest matí, l'operació continua oberta.

Escaldes-Engordany, 12 de desembre del 2012