• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

Detenció d'un home com a presumpte autor de delictes contra la seguretat en el tràfic jurídic i contra el patrimoni

  •   12/11/2012 11:00 
Durant el transcurs del proppassat mes d'octubre d'enguany, l'Àrea de Policia Criminal va rebre instruccions per part del ministeri Fiscal de realitzar una àmplia enquesta en relació a una persona que hauria obert comptes al Principat i que podrien donar lloc a activitats susceptibles d'ésser delictives.

El Grup de Delinqüència Organitzada i Blanqueig de l'Àrea de Policia Criminal inicià la corresponent investigació, interposant denúncia escrita una entitat bancària del Principat contra una persona, desprès d'haver constatat una sèrie d'anomalies en la documentació presentada en la tramitació d'obertura d'un compte individual, fent arribar dintre del dossier, un document tipus certificat expedit per un banc de Panamà on hi havia un dipòsit de 71.849.626 euros (fruit d'un premi de loteria). Paral·lelament es reb informació que la mateixa persona hauria intentat obrir un altre compte bancari en una altra entitat bancària del país.

En data 9/11/2012, una vegada recollits els indicis i proves necessàries, es va procedir a la localització de l'interessat així com la seva posterior detenció, com a presumpte autor de delictes contra la seguretat en el tràfic jurídic i contra el patrimoni.

D'entre la documentació incautada a l'interessat hi ha un document d'extracte de compte d'una entitat bancària estrangera on s'assenyalen dos pagaments a una empresa del Principat per valor de 28.000 euros, tractant-se suposadament d'un document inauténtic. Igualment es troba un document tipus carta (fotocòpia), redactat en italià, de l'arribada d'un certificat, sembla ser, que per un valor de 100.000 euros, emès per un banc andorrà. Finalment s'intercepta un correu electrònic enviat per l'interessat a una tercera persona des de l'adreça electrònica d'un establiment hoteler del país, a qui li fa arribar un suposat correu electrònic d'una entitat bancària del Principat, a on indiquen haver executat una transacció de 750.000 euros i una propera de 3.850.000 euros.

L'enquesta efectuada determina el "modus operandi" que presumptament utilitza l'interessat; Amb l'ús de documents bancaris inautèntics, es presenta com una persona de solvència econòmica, aprofitant per realitzar operacions financeres entre particulars, mercantils o entitats bancàries, amb la finalitat d'obtenir préstecs, avançaments de diners o avals, en concepte d'una enganyosa o fictícia garantia sobre els seus béns.

L'interessat, un ciutadà italià de 46 anys i no resident, va ser posat a disposició judicial i ingressat al Centre Penitenciari per Ordre de l'Hble. Batlle de guàrdia.

Escaldes-Engordany el 12 de novembre del 2012