• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

Lluita i prevenció contra el tràfic jurídic i contra els delictes patrimonials. Detenció de dues persones

  •   08/11/2012 17:15 
En data d'ahir vers les 13:00 hores, agents de Policia de l'Àrea de Seguretat Pública i Proximitat Ciutadana, efectuant servei de patrulla per la parròquia d'Andorra la Vella, observen la presència de tres persones (dues dones i un home d'aparença xinesa), els quals en advertir la seva presència comencen a fer gestos sospitosos, canviant el seu itinerari sobtadament.

Degut a aquesta circumstància es procedeix al control de les mateixes.

L'home s'identifiquen amb un permís de conducció i permís de residència de la República Txeca. Una dona s'identifica amb un passaport Mongol i permís de residència Txec -sent aquesta esposa de l'anterior segons manifestacions ambdos-. La segona dona s'identifica amb un permís residència Holandès.

L'enquesta iniciada, permet localitzar un turisme Audi A6 matricula Txeca, amb el qual els interessat han arribat al Principat, estacionat en un aparcament cèntric d'Andorra la Vella.

Efectuat un escorcoll al turisme, es localitzen dos document tipus "demanda d'asile" expedits a França, amb les fotografies del referit matrimoni, però constant diferent identitats i dates de naixement diferents -possessió de documents públics de diferents països amb identitats diferents-.

Continuat l'escorcoll, al maleter es troben tres bosses de mà folrades d'alumini, dos "inhibidors" de freqüència -utilitzats per anul·lar els sistemes d'alarmes de les botigues- i una agenda amb una comanda de varis perfums, a part de varies estris per tallar alarmes i similars.

Pels elements recollits, els interessat haurien arribat al Principat amb l'única finalitat de cometre furts de mercaderia, emprant les bosses folrades, els inhibidors d'alarmes i les estenalles per tallar les alarmes.

Amb aquesta intervenció del Cos de Policia ha permès desmantellar una banda organitzada abans que comencessin a cometre delictes patrimonials en establiments comercials.

Referent a la segona dona, a aquesta se li ha incoat una proposta d'expulsió i ha estat foragitada, sent acompanyada a la frontera franco-andorrana de Porta (França).

El matrimoni -home i dona, de nacionalitat mongola, edats 30 i 23 anys, no residents al Principat- han estat detinguts i posat a disposició judicial en data d'avui.



Escaldes-Engordany, 8 de novembre de 2012.