• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

Delictes patrimonials, furts de telèfons mòbils en establiments mitjançant engany als empleats

  •   14/09/2012 13:10 
Darrerament els nostres serveis han estat alertats d’un mètode de sostracció de mercaderia efectuat en establiments del Principat on els autors, originaris de països de l’est d’Europa, mitjançant engany furten telèfons mòbils.

Els autors actuen com a suposats clients interessats per algun telèfon mòbil d’alta gamma i preu elevat, que l’empleat de l’establiment els mostra. En un moment de les gestions, l’autor es guarda l’aparell original i el canvia per una maqueta de telèfon idèntica que duia guardada prèviament, donant-li aquesta a l’empleat que no s’adona del canvi, marxant posteriorment de la botiga l’individu amb la mercaderia.

Cal dir que aquesta maqueta lliurada no és cap telèfon real, consistint només en una carcassa exterior amb un contrapès metàl·lic a l’interior, a l’efecte de simular el mateix pes que l’aparell original i evitar les sospites del comerciant.

Els autors han actuat en establiments ubicats a Andorra la Vella, havent cursat les víctimes denúncia escrita al despatx central.

S'alerta i aconsella doncs als comerciants que prenguin cura d’aquest tipus de mercaderia quan sigui mostrada als clients, per tal d’evitar aquests tipus de sostraccions, i en cas de detectar o ser víctima de fets similars comunicar-ho als nostres serveis per emprendre les accions escaients.

(Imatge de maqueta de fals telèfon detectada, podrien però utilitzar-se d’altres marques o models)




Escaldes-Engordany, 14 de setembre del 2012