• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

Delictes patrimonials, furt de joies a vianants mitjançant engany

  •   23/07/2012 10:00 
Hem estat alertats per part dels cossos policíacs dels països veïns, de l'existència d'una banda de delinqüència organitzada procedent dels països de l'Est, dedicada a cometre nombrosos furts de joies a vianants mitjançant engany.

El seu ‘modus operadi’ és acostar-se tres o quatre individus a la víctima, per demanar-li indicacions sobre algun hospital, sortida de la ciutat o altra qüestió similar. Després, en suposat agraïment, li ofereixen a preu econòmic algun collar d’or pel que, tot i la negativa de la víctima, li pengen al coll varis collars amb el pretext que se’ls vegi posats. En continuar negant-se a l’oferiment, li treuen tots els collars aprofitant aquest gest per també sostreure-li el seu o seus propis collars, no adonant-se la víctima d’aquest fet fins hores o dies després.

S'aconsella a qualsevol persona que es trobi en una situació similar, prengui cura dels seus objectes de valor que porti al damunt, fent especial atenció a les joies, i altrament ho comuniqui als nostres serveis, per emprendre les accions escaients.

Escaldes-Engordany, 23 de juliol del 2012