• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

2/08/2009, prevenció de delictes. Estafes per clonació de targetes de crèdit

  •   02/08/2009 10:49 


En el marc de la funció de prevenció de delictes del Cos de Policia, degut a les vacances estivals i les conseqüents sortides dels residents fora del Principat, volem informar que darrerament s'ha detectat un increment de les denuncies per clonació de targetes, fets ocorreguts a l'estranger. És per això que aconsellem:

Que quan ens desplacem a l'estranger és imprescindible prendre certes mesures de precaució per tal d'intentar evitar que ens efectuïn una còpia de les nostres targetes de crèdit.

Hem de pensar que existeixen xarxes delictives internacionals especialitzades en l'obtenció i clonació de targetes de crèdit, i que tenen membres i/o col·laboradors en diferents llocs on efectuem els nostres pagaments.

És prou conegut el mètode emprat per copiar les dades i els números de seguretat (PIN) en caixers automàtics, mitjançant la col·locació de dispositius i cameres en l'estructura dels caixers, però també podem ser víctimes quan efectuem pagaments en diferents establiments.

Cal intentar no perdre de vista (en cap moment) la nostra targeta, ja que en qüestió de segons ens poden copiar les dades amb un petit lector portàtil. En efectuar pagaments a comerços o restaurants, val la pena desplaçar-se fins al lloc on efectuaran el cobrament i que aquest s'efectuï en la nostra presència, prenent cura, si és el cas, de teclejar el nostre número personal al resguard de mirades alienes o fins i tot de cameres de seguretat, intentant tapar amb la mà el teclat numèric, tanmateix en efectuar pagaments amb targeta a les autopistes de peatge, optar pels carrils automàtics enlloc dels manuals.

Escaldes-Engordany, 2 d'agost de 2009