• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

Detenció de dos menors autors d'un robatori pel mètode de l'estrebada. Dos menors de 16 anys d'edat amb una motocicleta roben u

  •   17/05/2009 18:30 

A les  19.30h del dissabte 16/5/2009 es produeix un robatori per estrebada a l'Av. Co. Príncep de Gaulle d'Escaldes-Engordany.

Una motocicleta ocupada per dos joves amb casc s'atura darrera d'una vianant, baixa un dels joves i li roba la bossa de mà mitjançant una estrebada, emprenent la fugida corrents carrer amunt perseguit per la víctima, baixant les escales que comuniquen amb l'av. Les Escoles on l'espera la motocicleta i el conductor per fugir del lloc.

Un agent de policia de l'Àrea de Policia Criminal fora de servei, sense saber el que succeeix, observa com la víctima sembla perseguir a algú a l'av. Co. Príncep de Gaulle direcció les escales, els segueix amb el seu vehicle induint que es tracta d'una estrebada, i fa el tomb per interceptar-lo a l'av. Les Escoles podent visualitzar els dos joves que van amb casc i la matrícula de la motocicleta, intentant seguir-la fins que la perd a l'alçada de la rotonda de la dama de Gel a Escaldes-Engordany en direcció a Andorra la Vella. Es dona avís a tots els efectius de servei i es posa en marxa un important dispositiu de recerca, controls i investigació.

La víctima, resident portuguesa de 44 anys no ha sofert cap lesió.

Un equip de l'Àrea de Policia Criminal  controla vers les 20.30h abans que entri a casa, al suposat conductor de la motocicleta, tractant-se d'un menor de 16 anys d'edat.

S'inicien les diligències demanant autorització judicial a la batlle de guàrdia per procedir a la seva detenció. Posteriorment identificat i localitzat el segon presumpte autor, que resulta ser també menor d'edat i obtinguda l'autorització judicial es procedeix a la seva detenció.

Ambdós, menors de 16 anys d'edat i nacionalitat andorrana han estat posats a disposició judicial la tarda del diumenge 17/5/2009.

Es tracta del primer delicte patrimonial amb violència contra les persones denunciant aquest any.

Escaldes-Engordany, 17 de maig de 2009