• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

Detenció d'una banda organitzada per delictes contra el patrimoni. Furts a força a cabines telefòniques

  •   15/01/2009 18:45 

El 16/12/2008, responsables d'Andorra Telecom informen al Cos de Policia de la manipulació d'una cabina telefònica a la parròquia de La Massana, i la sostracció de la recaptació de la mateixa.

El 7/01/09 som alertats novament, ja que en el decurs del 29/12/2008 al 7/01/2009, s'havia produït fets similars en 15 cabines de diferents indrets del Principat (La Massana, Encamp, Andorra la Vella, Escaldes i Canillo).

Vist els fets l'Àrea de Policia Criminal inicia una investigació, i es munta a partir d'aquell mateix dia un important operatiu de vigilància, que implica a efectius de totes les Unitats d'aquesta Àrea.

Fruït d'aquest dispositiu i de la investigació endegada, el 13/01/2009 a les 13:30 hores, es detecta un vehicle marca Peugeot 206 (ESP) amb quatre individus (2 homes i 2 dones) en el seu interior, que aixequen les sospites dels components del dispositiu d'investigació.

Aquestes persones des del primer moment que són detectades efectuen un llarg recorregut per diferents parròquies, entrant en diversos establiments comercials i verificant diferents cabines telefòniques, tanmateix executen una sèrie de moviments que semblen destinats a la detecció de possibles vigilàncies (girs sobtats caminant, corre en un moment donat, per aturar-se de sobte, girs amb el turisme en zones prohibides, ...)

A les 21:15 hores els interessats es desplacen a la zona d'Incles lloc on es troba una cabina telefònica, i mentre els dos homes manipulen la mateixa, una de les dones efectua tasques de vigilància. Una vegada aquests marxen del lloc es detecta la manipulació efectuada en la mateixa.

Vist el flagrant delicte es decideix controlar als interessat a la vila de Canillo i resulten ser 4 súbdits romanes, no residents (2 dones i 2 homes) de 33, 25, 33 i 31 anys respectivament.

En el registre pertinent al vehicle es troba uns alicates talla fils, uns alicates de punta rodona i dues bosses de mà folrades, objectes per cometre delictes contra el patrimoni. Tanmateix es troba 18 cartrons de tabac, 2 perfums, 3 cremes d'estètica , objectes presumptament sostrets en el seu periple pel Principat.

La investigació vincula els present fets, amb el comesos anteriorment en les diferents cabines esmentades. El perjudici total provocat a Andorra Telecom és de 5690,99 euros.

Els interessats són detinguts i posats a disposició judicial en el dia d'avui.

Escaldes-Engordany, 15 de gener de 2009