• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

22/03/2008 11h30, comunicat. Detenció de tres persones, per presumptes furts amb força en establiments comercials.

  •   22/03/2008 11:30 


Des de mitjans del mes de gener fins mitjans de febrer del 2008, el Cos de Policia ha tingut coneixement de la comissió de cinc furts amb força en establiments comercials dedicats a la venda de material d'esquí, ubicats a la Parròquia de la Massana.
El modus operandi emprat pels autors és el de forçar portes o finestres accedint als establiments, emportant-se peces de vestir, accessoris i material d'esquí, a més dels diners de les caixes registradores.
Els gerents dels establiments perjudicats han cursat denuncies. El valor total de la mercaderia sostreta és superior al 6000 euros, els diners sostrets de les caixes registradora seria d'uns 500 euros, endemés dels danys ocasionats encara no quantificats.
Des de llavors, l'Àrea de Policia criminal Grup 4 (delictes contra el patrimoni) va iniciar un operatiu de prevenció i investigació al voltant de les zones sensibles.
Aquest operatiu ha culminat el dia 20/03/08 amb la detenció de tres persones.
Efectuat un registre al domicili que comparteixen els interessat, es decomisa part de la mercaderia sostreta (3 anoracs, 3 jaquetes, 1 pantalon, 7 jerseis, 4 guants, 3 gorres, 9 parells de mitjons, 8 ulleres i 1 motxilla) .
De la investigació realitzada es desprèn que dos dels interessats -dos homes de 21 i 23 anys de nacionalitat xilena, residents al Principat-, serien presumptament els autors dels furts amb força, i la tercera persona -un home de 22 anys també de nacionalitat xilena i resident- els hi hauria adquirit presumptament mercaderia sent coneixedor de la procedència il·lícita.
L'enquesta també ha permès identificar a altres quatre persones les quals han adquirit mercaderia als interessats, sent aquests desconeixedors de que es tractava de mercaderia sostreta, fent aquests remesa de l'esmentada mercaderia al Servei de Policia.
Els tres interessats han estat detinguts i posats a disposició judicial.

Escaldes-Engordany, 22 de març del 2008.