• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

05/03/2008 18h00, Detingut un home com a presumpte autor de nombrosos furts en casa habitada i furts en força a vehicles.

  •   05/03/2008 18:00 


Vers les 12h del 3/3/2008 es rep un avís manifestant que una persona havia sorprès a l'interior d'un pis d'Arinsal a un individu mentre hi estava furtant, fugint del lloc.
Ràpidament es va posar en funcionament el dispositiu de controls i patrulles de recerca especialment a la parròquia de La Massana i Ordino, on es va desplaçar un grup import de funcionaris de les unitats d'investigació criminal, procedint a obtenir informacions importants en entrevistar-se amb testimonis i veïns de la zona, coincidint aquestes amb el descriptiu d'un individu recercat feia dies pels mateixos motius.
Fruit d'aquest operatiu, vers les 19h en un control instal·lat a la sortida de La Massana direcció Escaldes, efectius de l'Àrea de Policia Criminal i de l'Àrea de Seguretat Pública i Proximitat Ciutadana procedeixen al control d'un vehicle ocupat pel sospitós recercat.

Des de feia aproximadament un mes s'estaven cometent furts amb força en vehicles automòbils estacionats en aparcaments a l'aire lliure o en aparcaments d'edificis habitats. L'autor trencava un vidre i s'enduia diners si en trobava, deixant d'altres objectes. Paral·lelament es produïen furts en domicilis (pisos i alguna vivenda unifamiliar)  amb el mateix objectiu, recerca de diners. En aquest cas l'autor hi accedia després de forçar la porta o forçar alguna finestra d'accés exterior. Es varen constatar també furts amb força en comerços durant la nit (bars i una perruqueria)
La investigació endegada per la Unitat d'Investigació Criminal 3 de l'Àrea de Policia Criminal indicava que aquests fets podien ser comesos pel mateix autor.

Els furts a vehicles es varen constatar en aparcaments d'edificis d'Andorra la Vella (c/Pere d'Urg, c/Callaueta, Av.Dr.Mitjavila), Escaldes-Engordany (Av. Fiter i Rossell i c/de la Unió), La Massana (Av.St.Antoni i Av.del Través) i a Sant Julià de Lòria (Aixirivall) en un nombre total de 27.
Els furts en domicilis habitats (aprofitant però el lapse de temps en que els inquilins no hi eren) es varen constatar en vivendes d'Andorra la Vella (C/Pere d'Urg i c/Gil Torres), Encamp (La Mosquera), Llorts i Sornas en un nombre total de 12.
Els furts en comerços, en aquest cas de nit, es varen constatar a Escaldes-Engordany, Ordino i La Massana en un nombre de 3.

A més de la investigació es van efectuar dispositius de vigilància i control discrets en totes aquestes zones, amb nombrosos efectius de l'Àrea de Policia Criminal i de l'Àrea de Seguretat Pública i Proximitat Ciutadana, per tal de detectar la presencia de l'autor.
S'ha recuperat en possessió del detingut diversos estris utilitzats presumptament per forçar l'accés a les vivendes així com objectes fruit dels furts.
Segons les denuncies cursades per les víctimes, l'autor hauria sostret 2.500 euros en efectiu. Els danys ocasionats, encara pendents de valorar definitivament, corresponent a data d'avui a uns 10.000 euros.

L'interessat, A.S. V., resident espanyol, veí de Sornas, de 33 anys d'edat, era conegut del Cos de Policia per infraccions penals contra el patrimoni. Ha estat posat avui a disposició judicial.

Escaldes-Engordany, 5 de març del 2008.