• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

29/10/2007 17h14, quatre detinguts per presumpte delicte contra el patrimoni.

  •   29/10/2007 17:14 


El passat dissabte dia 27, el director d'un centre comercial d'Escaldes-Engordany, ens informa que sospita que durant el divendres quatre persones haurien furtat uns deu cartrons de tabac. Aporta la descripció de quatre homes dels que un anava en cadira de rodes.El mateix dia cursa denúncia pels fets adjuntant com a prova l'enregistrament del centre comercial.

Seguidament, es munta un dispositiu de vigilància i seguiment de paisà, amb funcionaris de l'Àrea de Policia Criminal. Durant la tarda del mateix dia 27, a l'interior d'una perfumeria localitzen a quatre individus que s'ajusten a la descripció aportada. Es tracta de quatre homes, un en cadira de rodes, un d'avançada edat, un de molt jove i un darrer d'uns 30 anys. Tots van ben vestits, amb jaqueta americana i corbata, el més jove duu una maleta de color negre tipus executiu i l'home mes gran una maleta de color verd.
Els efectius de servei duran el seguiment, constaten com es separen formant dos binomis, entrant en perfumeries i centres comercials d'Andorra la Vella i Escaldes-Engordany.

Els interessats son controlats quan es disposen a sortir d'un aparcament de la capital dins una furgoneta Mercedes 112 CDI (Esp), identificant-los i acompanyant-los fins a les dependències del Despatx Central.Es tracta de quatre polonesos, no residents, de 19 anys, 36 anys , 74 anys i 49 anys (el que va amb cadira de rodes).
Al registre al vehicle es troba a més de mercaderia presumptament furtada per valor superior als 600 €, la maleta negra tipus executiu, on s'ha afegit una estructura metàl·lica, dissenyada específicament per evitar que els sistemes d'alarma dels establiments detectin mercaderia a l'interior.

Degut a la deficiència física que pateix l'individu de 49 anys, es traslladat a l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell, per fer una revisió mèdica. Un cop a l'hospital, aquest intenta llençar uns bolquers usats, on els agents de servei troben la documentació d'una auto caravana Mercedes Benz Sprinter (Pol), que segons l'interessat es trobaria a Espanya.
Mercès a la col·laboració dels agents comunals d'Andorra la Vella, es localitza aquest vehicles estacionat en un aparcament d'aquesta parròquia. A l'interior d'aquesta auto caravana, es controla una polonesa, no resident de 26 anys. A l'interior del vehicle es troba diversa mercaderia que sembla de procedència il·lícita, així com una cadira de rodes.

El total de la mercaderia presumptament furtada i que seria de sis establiments d'Escaldes-Engordany i Andorra la Vella, és d'un valor superior als 3100 € (no es disposa de la valoració de tota la mercaderia). Es tracta de tabac, perfums, eines, alimentació, alcohol, roba, etc.

Els quatre homes van ser detinguts i posats a disposició Judicial.

Escaldes-Engordany, 29 d'octubre del 2007.