• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

Actuació de rellevància del Cos de Policia per delictes contra el patrimoni

  •   14/10/2007 12:00 


Des de finals del mes de juny d'enguany, s'han anat produint una sèrie de delictes contra el patrimoni (furts amb força, furts i danys) en diferents establiments i indrets del Principat. Des de llavors el Grup 4 (delictes contra el patrimoni) de la Unitat 3 d'Investigació Criminal de l'Àrea de Policia Criminal va iniciar un operatiu de prevenció i investigació al voltant de les zones sensibles i perímetres.

Aquest operatiu va culminar la nit del 12 d'octubre a la carretera d'Aixovall de la parròquia de Sant Julià de Lòria, on es controla in fraganti i es deté a dos nois, espanyol resident i andorrà de 20 i 21 anys respectivament, que estaven sostreien gas-oil d'un camió que prèviament havien foradat el seu dipòsit amb un trepant.

En el posterior registre al vehicle d'una de les persones controlades, es troba un gran nombre d'eines, peces de vehicle, un telèfon mòbil, un ordinador portàtil, un amplificador de música i altres objectes d'interès.

La investigació duta a terme pel Grup 4 vincula als interessat en almenys 21 delictes contra el patrimoni comesos en centres escolars (Escaldes-Engordany, La Massana, Ordino i Andorra la Vella), a vehicles (en diferents indrets del Principat per sostracció de gas-oil i peces de recanvi), en dues empreses radicades a Santa Coloma i a l'antic edifici de Radio Andorra, ja que s'identifiquen diferents objectes trobats en els registres com els sostrets en aquests llocs.

Els modus operandi emprats han estat diversos, des de entrar per obertures i finestres obertes, saltar tanques, força panys, trencar vidres de finestres o foradar dipòsits de vehicles.

El valor aproximat dels objectes sostrets és d'un 6000 euros, endemés dels danys ocasionats encara no quantificats, essent aquests: diners en metàl·lic, cameres de fotografiar digitals, ordinadors, diferents peces de recanvi de vehicles, garrafes amb gas-oil (se'n recupera un 120 litres aproximadament), ràdios de vehicles, una caixa forta, una petita caixa de cabdals,...

En el mateix operatiu i per tenir vinculació amb els fets esmentats, en el decurs del dia d'ahir es va detenir a dos nois i una noia, andorrà, espanyol resident i andorrana de 20, 21 i 18 anys respectivament.

Els interessats han estat posats a disposició judicial en el dia d'avui.

Escaldes-Engordany, 14 d'octubre de 2007