• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

04/12/2006 17h25, comunicat. Dos homes i una dona detinguts com a presumptes autors d'una sèrie de furts amb força a establimen

  •   04/12/2006 17:25 
05/12/2006 15h45, ampliació. Detenció d'una quarta persona presumptament implicada.

Arran d'una sèrie de set furts amb força en establiments, comesos a la vila de La Massana, efectius de la Unitat d'Investigació del Cos han desenvolupat una investigació, que ha culminat el passat 2 de desembre pel matí amb la detenció, als seus respectius domicilis de La Massana, de dos homes i una dona com a presumptes autors. Aquests són J.M. B.B. andorrà de 23 anys, la seva parella A.V. L.B. espanyola de 25 anys i D. G.A. espanyol de 30 anys, tots residents al Principat. Únicament el primer és conegut pels nostres serveis en relació a delictes contra el patrimoni al Principat, amb un antecedent per furt.

Els furts amb força s'han comès en establiments i comerços de La Massana, principalment entre el setembre i novembre d'enguany, exceptuant un furt amb força en una estació de servei ocorregut a principis de febrer, on es van emportar una caixa registradora amb 5.300 €. En els altres sis, es van emportar un total de tres caixes fortes, dues caixes registradores, més de 7.500 € en metàl·lic, dos telèfons mòbils, nombrosos dècims de loteria, dobles de claus de vehicles, pagarés i altres documents i objectes.

El modus operandi utilitzat hauria estat trencar vidres, panys o marcs de porta per accedir-hi, serrant també en dues ocasions reixes de ferro de protecció. Segons les primeres investigacions, en la majoria dels casos es tractaria d'establiments on algun dels detinguts hauria treballat o va tenir alguna relació, coneixent doncs l'entorn i preparant els furts amb antelació. Entre aquests s'organitzaven, de manera que algun d'ells vigilava els entorns mentre actuaven, comunicant-se entre ells amb emissores de ràdio.

Semblaria que les caixes fortes sostretes, d'un pes considerable, les arrencaven de la paret on estaven fixades amb força, utilitzant diversos estris com un gat hidràulic. Les caixes fortes així algunes eines utilitzades no han estat recuperades pel moment. Aquestes eren carregades en vehicles particulars i traslladades a llocs desconeguts on haurien estat obertes.

Entre altres objectes relacionats amb els fets, s'ha decomissat als interessats una serra de tallar ferro, tres telèfons mòbils, una emissora de ràdio, diversos carregadors i bateries així com altres eines menors.

A part dels botí econòmic, del que ja n'haurien disposat, els danys ocasionats són d'un valor aproximat de gairebé 10.000 €.

Els tres detinguts han estat posats a disposició judicial avui.

Escaldes-Engordany, 4 de desembre del 2006.

Ampliació 05/12/2006:
En el dia d'avui, 5 de desembre, els nostres serveis han procedit a detenir una quarta persona presumptament implicada en el mateix assumpte. Aquest es tracta de M.J. C.M de 28 anys, resident de nacionalitat portuguesa. Aquest resta a hores d'ara ingressat a les dependències policíaques.

Escaldes-Engordany, 5 de desembre del 2006.