• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

16/10/2006 18h43, Detingut un individu com a presumpte autor de furts en xalets a Canillo i a Sant Julià de Lòria.

  •   16/10/2006 18:43 


Des del divendres proppassat un grup de "lladres silenciosos" actuava al Principat en una modalitat delictiva fins ara desconeguda al país.

El passat divendres, el Cos de Policia rep un avís telefònic vers les 4h de la matinada, per un furt comès en un apartament radicat als Plans de Canillo, mentre hi dormien els seus ocupants.

Es tractaria segons la denunciant, de dos homes d'entre 1m75 i 1m80 d'alçada, que haurien entrat sense forçar la porta d'entrada , i que quan els va sorprendre a l'interior del seu domicili van fugir enduent-se un maletí amb un ordinador portàtil.

La intervenció de les patrulles de servei va permetre retrobar a proximitat la mercaderia furtada prop del lloc no podent interceptar els autors.

Vers les 7h del mateix dia es rep un altre avís telefònic explicant que durant la nit haurien estat víctimes d'un furt a un xalet també als Plans de Canillo, havent.-se'n adonat quan els inquilins es vàren llevar al matí.

Es va desplaçar al lloc un equip de la policia tècnica i científica de la Unitat d'Investigació, per efectuar les constatacions pertinents, verificant que els autors havien forçat el bombi de la porta d'entrada principal per entrar al domicili. D'aquest s'haurien endut joies i diners en efectiu, mentre els inquilins dormien.

Durant la tarda un altra persona denuncia que algú havia intentat entrar al seu domicili durant la nit mentre dormien, sense aconseguir-ho, trobant traces de forçament.
Aquest xalet es troba també a la zona dels Plans de Canillo.

Els fets motiven que s'instal·li un dispositiu discret de vigilància per la zona de Canillo, amb efectius de paisà de la Unitat d'Investigació i altres efectius camuflats del Grup d'Intervenció i es reforci la vigilància en altres zones i urbanitzacions amb vivendes similars i intensificant el control a les fronteres.

Vers la 1h de la matinada del divendres al dissabte es rep una trucada indicant que havien entrat en un xalet a la carretera del Coll d'Ordino per la vessant de Canillo. Malgrat la ràpida intervenció dels dispositius instal·lats i la recerca amb gossos de pista, els autors aconsegueixen fugir a peu del lloc per la muntanya amb el botí, consistent en un telèfon mòbil i diners en efectiu.

Aquesta matinada vers les 3h es rep l'avís telefònic per quan haurien entrat a un xalet de la zona de Juberri a la parròquia de Sant Julià de Lòria.

El dispositiu muntat reacciona amb rapidesa, tenint en compte les diferents vies de fugida en aquesta zona, i un equip del GIPA (Grup d'Intervenció) aconsegueix interceptar un dels presumptes autors mentre fugia per un camí de muntanya, tot i duent el botí dels furts.

Posteriorment i durant el matí s'ha dut a terme una batuda per tal de controlar com a mínim un segon implicat en l'assumpte que també hauria fugit per la muntanya a peu.

Efectuades les constatacions oportunes resulta que durant aquesta nit i matinada s'haurien produït dos furts i una temptativa més de furt a tres domicilis de la zona de Juberri.

El modus operandi emprat ha estat l'entrada amb forçament del pany o sense en els domicilis durant la nit mentre els inquilins estan dormint. En el cas de ser detectats, marxaven del lloc sense violència, enduent-se el que tinguessin en aquell moment, abandonant el lloc a peu per vies ja estudiades.

El detingut, un estranger indocumentat serà passat a disposició en les properes hores. S'està verificant la seva identitat. Es tracta d'un home d'una trentena d'anys.

Al moment de la seva detenció es va trobar en la seva possessió els objectes furtats als domicilis de Juberri, i diferents eines que són habitualment emprades per a efectuar aquest tipus de delictes.

La investigació continua oberta.

Es tracta dels primers casos d'aquest tipus delictiu detectats al Principat.

Escaldes-Engordany, 16 d'octubre del 2006.