• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

09/12/2005 16h52, comunicat. Detingut un menor com a presumpte autor de furts amb força continuats.

  •   09/12/2005 16:52 


Entre finals de setembre i mitjans de novembre d'enguany, es van produir una sèrie de furts amb força en locals públics i immobles, als nuclis urbans de les parròquies d'Andorra la Vella i Escaldes-Engordany.

Els afectats d'aquestes sostraccions van ser bars i restaurants, comerços, locals d'immobles, un apartament, un hotel i un vehicle. En aquests furts nocturns, es van emportar principalment diners, joies, aparells electrònics i queviures. El mètode emprat per accedir va ser forçant o trencant portes i finestres, o utilitzant claus prèviament sostretes.

En molts d'aquests fets el perjudici dels danys ocasionats va ser superiors al botí sostret, que hauria resultat d'un valor global superior als 5.000 euros, sense tenir en compte joies antigues de les que no es disposa valoració.

En base als indicis i proves recollits, les seves característiques i que varis d'aquests llocs eren pròxims entre si, es va treballar amb la hipòtesi d'un mateix autor o grup d'autors. Posteriorment i durant la investigació, s'arriba a la identificació del que seria el presumpte autor d'aquests fets, un menor d'edat resident al Principat sense domicili fix.

Desprès d'ésser objecte de recerca, els nostres efectius el van localitzar i controlar la matinada del 7 de desembre, dormint a l'interior d'un edifici de la capital. En l'escorcoll inicial, també es va trobar en possessió d'una porció d'haixix de 1,2 grams.

En virtut de la llei de la jurisdicció del menor, l'interessat va ser detingut i posat a disposició judicial la mateixa matinada, com sospitós de quinze furts amb força, un d'ells en grau de temptativa.

Escaldes-Engordany, 9 de desembre del 2005.