• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

05/06/2005 comunicat. Detenció a la frontera de dues persones per robatori i tinença d’haixix, i posterior detenció dR

  •   05/06/2005 09:30 

El 31 de juny en un magatzem dins un aparcament d’Encamp, van sostreure cinc eines elèctriques –percussors i taladres-, una bicicleta i quatre cascs per motocicleta, objectes d’un valor aproximat de 4.600 €. També es va constatar el forçament de dues maletes en dues motocicletes, una Piaggio i una Peugeot, així com el pany forçat d’un turisme Audi, no arribant a accedir finalment en una motocicleta i el turisme. Els possibles autors, així com el seu vehicle –un Seat León matrícula espanyola-, van ser enregistrats per les cameres de seguretat del lloc, i les dades van ser comunicades a tots els nostres efectius per la seva recerca.
La matinada següent a les 01h35, els nostres efectius destinats a la frontera francesa del Baladrà, amb motiu del desplegament policíac pels Jocs dels Petits Estats, van controlar un cotxe de les mateixes característiques, amb dos ocupants a l’interior, tractant-se de F.C. B. de 22 anys i G.L. J. de 20 anys, tots dos espanyols no residents. Al maleter, portaven cinc màquines i quatre cascs de les mateixes característiques als sostrets, i també es van trobar en possessió de petites porcions d’haixix i una cigarreta confeccionada amb aquest, quedant finalment detinguts.

En les primeres enquestes, es van identificar els objectes incautats com sostrets al mencionat robatori. Així mateix, es va determinar la participació en diferent grau d’altres tres persones, L.P. C.S. de 23 anys i M.D.V. P. de 18 anys, dues noies residents de nacionalitat portuguesa, així com N.R. F. de 22 anys, andorrà també resident. Semblaria que no va ser un fet premeditat, i que anant tots cinc van trobar la porta de l’aparcament oberta, accedint al magatzem d’on es van emportar els cascs, una bicicleta –no retrobada- i les cinc eines elèctriques, marxant del lloc. Han negat però cap forçament als vehicles. Posteriorment els dos primers implicats, van intentar abandonar el Principat per la frontera del Baladrà, per tal d’evitar ser controlats per la Policia.

Cal mencionar que el passat 14 de gener, es va produir un altre robatori en un despatx radicat als baixos d’altre aparcament d’Encamp, d’on es van emportar una motocicleta infantil sense matrícula. Els darrers moments del fet van ser presenciats per un testimoni, que va veure com dos joves introduïen la motocicleta en la part posterior d’un turisme Volkswagen Golf blanc matrícula espanyola, i als que desprès de cridar l’atenció van marxar, observant però parcialment el número de matrícula. Es dona la circumstància que el primer detingut mencionat F.C. B., quinze dies abans d’aquest robatori, va tenir un accident de circulació lleu al Principat, en el que conduïa un cotxe del mateix model, color i xifres parcials observades en aquest robatori. Aquest però ha negat qualsevol participació en aquest altre fet. Tot i això, es continua investigant per tal d’obtenir més elements.

Els cinc implicats van ser detinguts i posats a disposició judicial.

Escaldes-Engordany, 5 de juny del 2005.