• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

Dues persones detingudes en el marc de la investigació per la sostracció de la talla de la Verge de Meritxell

  •   22/05/2005 19:00 


En el marc de la investigació del robatori de la talla de la Mare de Deu de Meritxell (rèplica de l'original del segle XII, desapareguda l'any 1972 en l'incendi de l'antiga capella), robatori que tingué lloc la nit del 12 al 13 del mes de maig d'enguany al Santuari de Nostra Senyora de Meritxell a Canillo, la Unitat de Investigació del Cos de Policia ha efectuat dues detencions.

La nit del 19/05/05 a les 23:45 hores van procedir a la detenció d'un home de nacionalitat andorrana de 31 anys. El control de l'interessat es realitza com a conseqüència de diferents factors que poden determinar la seva presumpta autoria, aquest havia estat domiciliat prop de la zona on es produeixen els fets i per tant era coneixedor del lloc, tanmateix aquest es conegut dels nostres serveis per diferents delictes contra el patrimoni (robatori i danys, veure nota de premsa de data 23/03/05) i també se'l situa la nit dels fets a l'escenari del robatori. Aquest en un primer moment es declara autor de la sostracció de la talla.

Vistes les primeres manifestacions del detingut i coneixedors de les circumstàncies personals d'aquest, es sotmès a l'inici del seu control a una visita per part del metge forense i per un psiquiatra, procedint desprès a la seva detenció. Posteriorment a la seva detenció aquest dona versions divergents sobre els fets.

La detenció d'aquest primer ens condueix al control i detenció d'un altre home, resident francès de 32 anys, i aquest es detingut a les 9:30 hores de l'endemà, aquest nega tota implicació en els fets, però en els registres que se li realitzen en les diferents dependències que utilitza, se li troba en la seva possessió una pistola automàtica de calibre 45 i una escopeta de calibre 12, les que no tenia legalitzades al país.

Les gestions efectuades arrel de les detencions d'aquestes dues persones no permeten localitzar la talla de la Mare de Déu de Meritxell.

Durant la tarda - vespre d'ahir els dos detinguts van estar posats a disposició judicial.

El Cos de Policia manté oberta la investigació.

Escaldes-Engordany, 22 de maig del 2005