• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

27/07/2004, 11h30. Intents d’estafa per mitjà de cartes, notificant premis de loteria ficticis a diversos ciutadans del P

  •   27/07/2004 11:30 


Darrerament, hem estat alertats per quatre ciutadans als que han intentat estafar per mitjà d’unes cartes, rebudes per correu postal als seus domicilis.

Els dos tipus de cartes, redactades en anglès, fan referència a uns ficticis sorteigs internacionals de loteria, en que els estafadors s'identifiquen com a suposats membres d’entitats de loteries d’Espanya i Regne Unit, que res tenen a veure amb aquestes persones i les cartes adreçades.

En totes actuen de la mateixa manera; comuniquen a la víctima que formaria part d’un sorteig promocional entre milers o milions de persones de varis països, amb un fons en premis molt important. Els seus noms haurien estat introduïts en un programa informàtic que realitza el sorteig, i per mitjà d’aquesta carta l'informen que hauria estat premiat en un cas amb 315.810 € i en altre amb 840.850 €, mencionant també una suposada clau de seguretat alfanumèrica per tenir accés al cobrament del premi. Demanen a la víctima d’omplir i signar un formulari adjunt, on han de fer constar dades personals i bancàries. Aquest formulari, juntament amb una fotocòpia d’un document d’identitat, es demana que sigui enviat a un número de fax, per tal de gestionar la transferència dels diners del suposat premi.

Amb aquestes maniobres, la finalitat de l’estafador o estafadors és accedir al compte bancari de la víctima en el seu benefici. Cap de les persones que ens han informat i lliurat aquestes cartes ha estat finalment estafada, adonant-se del parany. Pel moment i fins avui, desconeixem d’altres persones que hagin pogut rebre cartes similars, sense haver cap altra denúncia verbal o escrita al respecte.

S’aconsella a qualsevol persona que rebi un missatge postal, electrònic o telefònic amb aquestes característiques en referència a un suposat premi, no respongui o doni cap informació personal sense estar completament segur de la seva autenticitat, i altrament ho comuniqui als nostres serveis, que l’informaran de la seva veracitat i emprendran les accions escaients.

Escaldes-Engordany, 27 de juliol del 2004
>Veure les cartes en format PDF Adobe Acrobat<