• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

Seguretat Pública. Resolució d’una investigació per robatoris a l’interior de vehicles.

  •   14/07/2004 10:00 


Detingut el presumpte autor de més de 20 robatoris en vehicles estacionats en zones turístiques de muntanya.

Des de mitjans de maig el Cos de Policia ha rebut una vintena de denuncies per robatoris a l’interior de vehicles estacionats en zones de muntanya properes a recorreguts turístics i/o de natura, concretament a les zones de Prat Primer i altres a La Comella d’Andorra la Vella, a la zona de la Font de la Vall del Riu Madriu a Escaldes-Engordany, a la carretera del Coll d’Ordino, a la zona del Roc del Quer a Canillo, a la carretera del Port de Cabús i a la zona del Coll de la Botella a La Massana, i al camí Vell de Tristaina a Ordino.

Segons les denuncies i les constatacions, l’autor trencava un vidre del vehicle amb una pedra per robar els objectes que els ocupants havien deixat mentre passejaven (diners, bosses de ma, telèfons mòbils, càmeres fotogràfiques, algun ordinador portàtil, targetes de crèdit etc). Aquests robatoris es produïen de dia.

La majoria de víctimes són turistes (espanyols, francesos, belgues, holandesos, alemanys) així com varis nacionals, que deixaven els objectes dins del vehicle tancat, però a la vista.

La Unitat d’Enquestes de l’àrea de Policia Criminal va iniciar una ampla investigació per identificar i detenir al o als autors d’aquesta sèrie de delictes.

En el marc d’aquesta investigació es van realitzar vigilàncies discretes en els diversos llocs de producció del delicte, vigilàncies que van donar el seu fruit quan vers les 19h del dia 11 de juliol un efectiu de la Unitat d’Enquestes va observar des del seu punt de vigilància en una zona propera al Roc del Quer a la parròquia de Canillo, com un individu trencava amb una pedra el vidre d’un cotxe, robava una bossa de ma i marxava del lloc amb un vehicle.

Es va activar aleshores el dispositiu de control previst en les zones afectades, interceptant l’individu recercat que conduïa el seu vehicle quan arribava a la vila de Canillo, procedint a la seva detenció. Identificat va resultar ser F.G. J. de 42 anys, resident de nacionalitat portuguesa, veí d’Andorra la Vella i ja conegut del Cos de Policia per varies detencions per la seva relació amb estupefaents.

El primer registre del vehicle no va permetre però trobar la bossa de ma que el funcionari de policia havia observat com robava el mateix conductor i únic ocupant. Donat que el lapse de temps transcorregut entre l’observació del delicte i el control de l’interessat feia pensar que aquest es podia haver aturat en algun lloc per amagar el producte del robatori, es va organitzar una recerca pels entorns amb els gossos de rastreig del Cos de Policia, trobant la bossa de ma robada, amagada sota un pi en una zona propera al camí de les Bordes d’Armiana a Canillo. Hi mancaven però els diners que la víctima deia tenir.

Un exhaustiu escorcoll del vehicle va aleshores permetre descobrir-hi un amagatall (doble fons) que contenia 950 EUROS en bitllets i que suposadament són el producte de varis robatoris.

El subsegüent registre al domicili del detingut va permetre incautar alguns objectes (telèfon mòbil, etc) dels que s’està verificant la seva procedència.

De les 22 denuncies rebudes fins ara pel Cos de Policia es desprèn que el valor del perjudici és de 9.980 EUROS, estant encara a l’espera dels pressupostos de la reparació dels vidres trencats de diversos vehicles.

S’ha potenciat també la vigilància en aquestes zones per evitar la producció d’aquest tipus delictiu, poc freqüent. L’estiu de l’any 2002 es va produir també la detenció d’un individu, en aquest cas no resident, com a presumpte autor d’una sèrie de delictes similars.

Escaldes-Engordany, el 14 de juliol del 2004.