• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

Detenció de dues persones per robatoris, cessió i consum de cocaïna

  •   03/09/2003 08:30 


La nit del 22 d’agost d’enguany, hi va haver un robatori a l’interior d’una plaça de garatge tancada tipus box, situada al Pas de la Casa. A les nostres constatacions comprovem com, amb una barra de ferro o similar, van forçar la porta i van entrar a l’interior, després d’haver trencat a cops el sistema d’alarma sonora existent. En aquest box, que és utilitzat com a magatzem d’un centre comercial, es troba a faltar 14 caixes de begudes alcohòliques, per un valor total de 6.937,66 €. S’inicia la investigació, i a partir dels indicis recollits i de les filmacions de seguretat al lloc, constatem que un cotxe Ford Focus matrícula andorrana entra a l’aparcament a les 3.45 h, i que en sortir-ne precipitadament topa amb parets i pilars, de manera que el vehicle pateix diversos desperfectes.

També en un carrer del Pas de la Casa, la mateixa nit, a un vehicle model Ford Focus de matrícula italiana li trenquen un retrovisor, amb un perjudici de 601,79 €. S’identifica el propietari i conductor del vehicle: F. T. H. resident de 30 anys d’edat i nacionalitat andorrana. En un escorcoll al seu domicili, no es troba res relacionat amb el robatori esmentat, però ens adonem que disposa de nombrós material informàtic. Continua la investigació i verifiquem que s’han denunciat dos robatoris de material informàtic a les oficines d’una estació d’esquí. En el primer, entre el 8 i 12 d’agost, haurien sostret quatre ordinadors i un equip de música. En el segon, la matinada del 27 d’agost, troben a faltar quatre ordinadors, un monitor, dos ratolins (perifèrics informàtics), una maleta de pell i un sobre amb 1.200 €. El valor total del material esmentat, excepte els diners, seria superior a 10.000 €.

També esbrinem que F. T. H. havia treballat anteriorment a la dita estació d’esquí. En un nou escorcoll al domicili de F. T. H., requisem quatre ordinadors. També s’identifica una segona persona, A. M. F. B., resident de 28 anys i nacionalitat francesa, amic i presumpte coautor amb el primer. A l’escorcoll domiciliari d’A. M. F. B., es requisen dos ordinadors, un disc dur d’ordinador i una motxilla amb diversos endolls i adaptadors dels aparells. Tot aquest material coincideix amb el que s’ha sostret als dos robatoris; per tant, s’ha recuperat la majoria dels objectes.

Presumptament, de les declaracions i la investigació es desprèn que F. T. H. hauria efectuat el robatori a l’aparcament, on també aquest té una plaça pròpia.; que hauria intentat sostreure el retrovisor de l’altre Ford Focus italià per substituir el seu, danyat a l’interior de l’aparcament; també, que, juntament amb A. M. F. B., haurien efectuat el robatori a les oficines de l’estació d’esquí la matinada del 27 d’agost; però no queden esclarides les possibles implicacions en el primer robatori. Així mateix, tots dos haurien consumit cocaïna al Principat.

F. T. H. i A. M. F. B. han estat detinguts i posats a disposició judicial.

Escaldes-engordany, 3 de setembre del 2003