• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

Detenció del conductor d’un turisme per un atropellament múltiple i donar positiu a la prova d’alcohol i tòxics

Detenció del conductor d’un turisme per un atropellament múltiple i donar positiu a la prova d’alcohol i tòxics

  •   30/03/2024 13:00 
La Policia ha detingut un total de 13 persones durant la setmana com a presumptes autors de delictes contra la seguretat del trànsit, la seguretat col·lectiva, i la integritat física i moral, contra el patrimoni, la intimitat i la inviolabilitat del domicili, contra la vida humana independent i l’Administració de Justícia.

Durant la matinada del 29 de març, s’ha detingut un home no resident per un delicte contra la seguretat en el trànsit en donar positiu a la prova d’alcohol, 1’40 g/l., i de tòxics. Endemés com a presumpte autor d’un delicte contra la vida humana independent en atropellar a 5 persones i donar-se a l’escàpol. Els fets esdevenen a proximitats d’un local d’oci nocturn de la capital.

En el mateix fet, es procedeix a la detenció de l’acompanyant, un home no resident de 28 anys, en trobar-se en possessió de 0,4 grams de cocaïna.

Pel que fa a la resta de detencions per possessió o consum d’estupefaents, s’han arrestat vuit persones, tots ells en els punts fronterers del Principat.

A la frontera del riu Runer, s’ha detingut un total de tres persones no residents. El primer d’ells, un home de 35 anys, en possessió de 2,3 grams d’heroïna. El segon, una dona de 30 anys, per possessió de 2,1 grams d’heroïna i 3,5 grams de marihuana. El tercer, un home de 28 anys, per possessió de 0,3 grams de cocaïna i 1,5 grams d’haixix.

A la frontera del DNCJ, s’ha detingut cinc persones no residents. Un home de 34 anys en possessió de 0,2 grams de metamfetamina i 0,5 grams de marihuana; una dona de 27 anys en possessió d’una pastilla d’èxtasi; un home de 37 anys en possessió de 1,6 grams de cocaïna; un home de 38 anys en possessió de 0,6 grams de cocaïna i 4,5 grams de marihuana; i un home de 25 anys amb 1,3 grams de MDMA.

D’altra banda, el 25 de març a Encamp, es va procedir a la detenció d’un home resident de 41 anys per un delicte de lesions. En el decurs d’una discussió, l’interessat va agredir a l’altra part amb un bastó telescopi d’esquí de muntanya.

El 29 de març a Andorra la Vella, es va detenir una dona resident de 39 anys, com autora d'un delicte contra la intimitat i la inviolabilitat del domicili, contra el patrimoni -furt d’ús d’un vehicle-, contra l’Administració de Justícia -permís suspès-, i contra la seguretat col·lectiva 3’33 g/l., i positiu a tòxics.
La interessada accedeix a l’interior d’un domicili particular sense el consentiment dels llogater. Truca a la porta, i en el moment que l’inquilí l’obre, la dona accedeix sense el seu consentiment a l’interior, fent cas omís a les demandes d’abandonar l’habitatge.
Controlada i identificada la interessada, manifesta no saber perquè es troba al domicili. Que s’ha traslladat conduint un turisme des de la vila de Sant  Julià de Lòria fins Andorra la Vella. El vehicle havia estat denunciat com a desaparegut amb anterioritat pel seu propietari, i la interessada fa objecte d’una suspensió penal vigent del seu permís de conduir, motiu pel qual és detinguda.
 
Una vegada a les dependències policials, la interessada s’ha sotmès voluntàriament a una prova d’alcoholèmia donant un resultat positiu de 3,33 g/l, i a una prova de tòxics donant un resultat positiu.
 
 
 
 
    Escaldes-Engordany, 30 de març del 2024