• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

La Policia participa en el simulacre nacional d’allau organitzat per Bombers i Protecció Civil

La Policia participa en el simulacre nacional d’allau organitzat per Bombers i Protecció Civil

  •   26/03/2024 17:30 
La Policia ha participat aquest dimarts en el simulacre nacional d’allau organitzat pel Departament de Protecció Civil i Gestió d’Emergències i el Departament de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvament del ministeri de Justícia i Interior.
 
Una vuitantena de professionals s’han reunit a l’estació de Soldeu - El Tarter en una jornada tècnica que tenia com a objectiu revisar i actualitzar procediments, protocols, eines i tècniques de rescat que s’han d’aplicar en cas que es produeixi una allau en un domini esquiable.
 
La jornada s’ha iniciat amb una part teòrica al sector del Tarter, que ha servit per revisar les funcions dels principals actors implicats en cas de desencadenar-se una allau, i ha seguit a Soldeu amb una sèrie de tallers pràctics a la zona dels Espiolets, on s’han efectuat les maniobres del simulacre. Tots els efectius que hi han pres part han pogut participar en una pràctica de recerca de persones amb DVA i amb gossos especialitzats, així com en l’ús de la sonda i en la demostració de les tècniques d’urgències mèdiques d’atenció a les víctimes.
 
El simulacre nacional d’allau ha comptat amb professionals de Protecció Civil, Bombers, Policia, Banders, SUM i Creu Roja, així com pisters de les diferents estacions d’esquí del país, representants d’Andorra Recerca i Innovació i membres de l’Associació de Guies de Muntanya i del Club Moto Neu.
 
La jornada s’emmarca en les accions de millora de la resposta en cas d’accidents i ha servit, també, per intercanviar coneixements i experiències, i mantenir les estretes relacions entre els diversos actors implicats en una situació d’emergència.
 
Escaldes-Engordany, 26 de març del 2024

Galeria d'imatges