• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

La Policia deté un home per conduir amb el permís suspès i sota els efectes de l’alcohol i les drogues

La Policia deté un home per conduir amb el permís suspès i sota els efectes de l’alcohol i les drogues

  •   29/12/2023 11:00 
La Policia va detenir dilluns passat a les 21:15 hores, un home resident de 27 anys com a presumpte autor dels delictes contra l’Administració de Justícia i la seguretat col·lectiva.
Efectuant servei patrulla per un carrer de la vila de Sant Julià de Lòria, els agents van constatar un turisme aturat en doble fila amb el conductor a l'interior i el motor del vehicle en marxa.
Minuts més tard, van tornar a passar pel mateix indret i van veure com el conductor i el vehicle seguien en les mateixes condicions, però en aquest cas estacionat amb dues rodes a sobre d’una vorera del mateix carrer. Vist el fet, van procedir a controlar l’interessat, el qual una vegada identificat, es va constatar que tenia activa una suspensió del permís de conduir. Posteriorment, en efectuar-li la prova d’alcoholimetria, aquest va donar una taxa d’1,53 g/l., així com un resultat positiu a la prova de tòxics salival.

Pel que fa als delictes contra la salut pública, s’han detingut 7 persones durant la setmana.

Dimarts a les 03:55 hores, quatre homes residents, un de 18 i tres de 20 anys, van ser controlats a l’interior d’un vehicle en un aparcament pròxim a un local d’oci nocturn d’Andorra la Vella, quan presumptament es disposaven a consumir producte estupefaent i se’ls va trobar en possessió d’un embolcall amb 0,3 grams de cocaïna.

Divendres es van detenir 3 persones més per possessió de droga tòxica.
Primer, a les 02:58 hores es van controlar dos homes residents de 19 i 21 anys a l’interior d’un local d’oci nocturn en possessió de 0,9 grams de cocaïna. Posteriorment, a les 04:10 hores, en un control de carretera, els agents van aturar un home resident de 34 anys mentre circulava en un turisme particular. Aquest va donar positiu a la prova d’alcoholimetria amb una taxa de 0,96 g/l. i a més duia un embolcall contenint 0,5 grams d’MDMA.
Ambdós controls van ser a la parròquia de Canillo.
 
Dimecres, a la vila del Pas de la Casa, es va arrestar un home no resident de 36 anys, com a presumpte autor d’un delicte contra la funció pública per desobeir una ordre d’expulsió del Principat per un període de 3 anys.
 
D’altra banda, dijous al matí, vers les 9h a Andorra la Vella, seguint instruccions del Ministeri Fiscal es va controlar i detenir un home resident de 36 anys per crebantar una ordre d’arrest parcial diari al Centre Penitenciari.

Posteriorment, el mateix dia a les 13:20 hores es va detenir una dona resident de 50 anys com a presumpta autora d’un delicte contra la integritat física i moral per haver agredit físicament la seva filla menor d’edat. Els fets van tenir lloc el dia anterior, quan se’ns va requerir des de l’Hospital per una presumpta agressió domèstica.

Aquesta nit de divendres, ha acabat amb tres detencions més. En aquest cas, se’ns va requerir per una baralla a la sortida d’un local d’oci nocturn a la parròquia de Canillo. Sobre lloc, es van identificar els agressors, essent tres homes no residents, dos de 18 i un de 19 anys, els quals van quedar detinguts per un presumpte delicte contra la integritat física i moral per causar lesions a dues altres persones, les quals necessiten assistència mèdica per a la seva curació.
 
La resta de detencions, han estat per conduir únicament sota els efectes de l’alcohol, on s’han arrestat 7 homes amb edats compreses entre els 19 i els 35 anys, amb taxes superiors a 0,80 g/l. La taxa més a elevada ha estat de 2,05 grams d’alcohol per litre de sang.
 
Escaldes-Engordany, 29 de desembre del 2023