• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

La Policia recorda que els equipaments especials són obligatoris de l'1 de novembre al 15 de maig

La Policia recorda que els equipaments especials són obligatoris de l'1 de novembre al 15 de maig

  •   24/10/2023 13:30 
La Policia recorda que els equipaments especials són obligatoris de l'1 de novembre al 15 de maig. Els vehicles han d'estar preparats, sigui amb rodes de neu o bé portant al seu interior cadenes o accessoris similars per si són necessaris en cas de neu o gel a la carretera.
 
El Cos remarca que, encara que la carretera estigui neta de neu o gel, els conductors estan obligats a dur els equipaments en aquest període. Per aquest motiu, si el vehicle no porta pneumàtics de neu, ha de disposar de cadenes. 
 
Els pneumàtics han de ser d’hivern o amb etiquetatge M+S, que són els adequats perquè milloren la tracció i la frenada. És igual d’important revisar el nivell de desgast de les rodes per no perdre adherència. En aquest sentit, es recomana que la profunditat del dibuix de la roda no sigui inferior a 3 mm. 
 
Quant a les cadenes, cal que estiguin homologades i siguin les adequades perquè hi ha diverses talles en funció de les mides de les llantes i els pneumàtics. S’aconsella provar-les abans de circular.
 
La Policia incideix en la importància d'equipar els vehicles amb antelació per evitar accidents i altres incidències a la xarxa viària.

Finalment, la Policia també destaca que a partir de la fase groga està prohibit circular amb motocicleta, ciclomotor i vehicles de mobilitat personal (VMP). En fase vermella tots els vehicles estan obligats a circular amb cadenes encara que disposin de rodes de contacte.




Escaldes-Engordany, 24 d'octubre del 2023