• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

Més de 1.300 controls i 30 detencions durant la darrera campanya de la Policia contra l’alcohol i les drogues al volant

Més de 1.300 controls i 30 detencions durant la darrera campanya de la Policia contra l’alcohol i les drogues al volant

  •   22/08/2023 11:53 
La Policia ha efectuat més de 1.300 controls en el marc de la darrera campanya contra la conducció sota els efectes de l’alcohol i les drogues que ha tingut lloc entre el 4 i el 20 d’agost.
 
En aquests 17 dies s’ha detingut un total de 30 persones; 23 han estat arrestades per positius d’alcoholèmia, 5 per tòxics, una per donar positiu en les dues substàncies i una darrera per refusar fer-se la prova. Del total de persones detingudes, la gran majoria residents al país, 24 són homes i 6 són dones. No s’ha detingut ni sancionat cap conductor professional.
 
Més de la meitat dels positius d’alcoholèmia han estat per taxes d’entre 0,80 i 1,20, i un ha superat els 2,00 grams d’alcohol per litre de sang.
 
Pel que fa a les edats de les persones detingudes, set tenen entre 18 i 25 anys; dotze, entre 26 i 40, i les onze restants, més de 40.
 
Quant a les sancions administratives, se n’han imposat un total de 13.
 
Amb l’objectiu d’evitar accidents
 
Els controls segueixen el pla d’actuació marcat pel ministeri de Justícia i Interior amb la finalitat de millorar la seguretat a les carreteres i reduir la sinistralitat. Les campanyes, per tant, contribueixen a dissuadir i prevenir conductes de risc amb l’objectiu de frenar els accidents. Al mateix temps, esdevenen una eina per insistir en la importància de no barrejar alcohol o drogues amb la conducció, perquè fer-ho pot comportar conseqüències molt greus, tant per a les persones que consumeixen com per a la resta d’usuaris de la xarxa viària.
 
La Policia advoca pel consum zero de begudes alcohòliques i drogues al volant per evitar, sobretot, que s’hagin de lamentar danys personals que poden ser irreparables.
 
Escaldes-Engordany, 22 d’agost del 2023