• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

La Policia recorda que falsificar documentació laboral per obtenir un permís de treball és un delicte

La Policia recorda que falsificar documentació laboral per obtenir un permís de treball és un delicte

  •   19/07/2023 10:55 
La Policia recorda a les persones que vulguin sol·licitar un permís de residència i treball que alterar o falsificar dades relacionades amb l’experiència i la vida laboral és un delicte contra la seguretat en el tràfic jurídic.
 
Les darreres setmanes, coincidint amb l’augment de sol·licituds per a la temporada d’estiu, el grup d’Estrangeria ha detectat diversos intents en aquest sentit i ha hagut d’arrestar les persones que han modificat la documentació, amb les corresponents conseqüències penals i administratives. A més de la detenció, d’una possible expulsió i de no poder optar al lloc de feina, passen a tenir antecedents penals, fet que els impedirà demanar de nou el permís de residència i treball mentre els hi constin.
 
La Policia i el Servei d’Immigració comproven minuciosament les sol·licituds i es troben que els certificats d’experiència laboral són el document que més s’intenta falsificar. Aquest certificat, que és un document privat, serveix per acreditar que el demandant té experiència professional en el lloc de treball que sol·licita. Aquesta informació s’ha de corroborar amb el document de vida laboral oficial del país d’origen, que ha d’anar segellat. En alguns casos també s’han detectat manipulacions o falsificacions d’aquests segells o postil·les.

Escaldes-Engordany, 19 de juliol del 2023