• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

La Policia alerta d’intents de phishing suplantant una entitat bancària

La Policia alerta d’intents de phishing suplantant una entitat bancària

  •   26/05/2023 12:40 
La Policia alerta de diversos intents de phishing que suplanten una entitat bancària per tal d’obtenir les dades de la ciutadania i accedir als seus comptes.
 
Els missatges, que són falsos, arriben per SMS i avisen que “s’ha detectat un inici de sessió” des de diversos llocs, com Eivissa o Alemanya, i demanen verificar-ho immediatament a través d’un enllaç. El darrer SMS fraudulent que ha arribat de forma massiva indica que “s’ha detectat un càrrec inusual amb targeta VISA per un import de 2.932 euros”.
 
Amb aquests missatges, els ciberdelinqüents volen que la població s’espanti, entri a l’enllaç i introdueixi les seves dades. En alguns casos, un cop les persones afectades han introduït les dades i els estafadors han entrat al compte bancari, han trucat a les víctimes fent-se passar pel banc per demanar el codi que permet fer transferències de diners.
 
La Policia insisteix en el fet que cap entitat bancària mai no sol·licitaria dades confidencials ni cap codi a través d’enllaços o per telèfon.
 
Els phishings són cada vegada més habituals i, per aquest motiu, es demana a la ciutadania estar molt alerta davant d’aquesta mena de missatges i no facilitar mai cap dada. Es recomana no deixar-se endur per la por o les presses i posar-se en contacte amb el seu banc abans d’entrar a qualsevol enllaç on es demanin credencials. En cas d’haver estat víctima de l’engany, cal denunciar.
 
La Policia recorda que els phishings poden afectar tota classe d’empreses i poden arribar per diferents canals, com SMS, correu electrònic, WhatsApp o trucades telefòniques.


 

Escaldes-Engordany, 26 de maig del 2023