• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

El nou director de la Policia pren possessió del càrrec

El nou director de la Policia pren possessió del càrrec

  •   22/05/2023 12:35 
El nou director del Departament de Policia, Bruno Lasne, ha pres possessió del càrrec aquest dilluns al matí en un acte presidit per la ministra de Justícia i Interior, Ester Molné, i el secretari d’Estat de Justícia i Interior, Joan Antoni León.
 
L’acte de jurament de Lasne ha tingut lloc a les dependències del Ministeri i ha comptat amb la presència de la seva família, del director adjunt, Miquel Àngel Barbolla, i del fins ara director Jordi Moreno.
 
Bruno Lasne, de 58 anys, va néixer el 6 de novembre del 1964 i el 28 d’abril del 1987 es va incorporar al Cos de Policia, on inicialment es va especialitzar en desactivació d’explosius. Durant la seva extensa trajectòria, en què va anar progressant fins a esdevenir oficial, ha estat cap del grup de Seguretat Ciutadana, cap del grup TEDAX, sotscap i cap del grup de Protecció de Personalitats, cap del grup d’Investigació Criminal General, cap de la Unitat de Seguretat Ciutadana i cap de la Unitat Especial d’Intervenció. El febrer del 2014 va ser nomenat director adjunt i cap de la divisió que englobava les àrees de Seguretat Ciutadana i Grups Especialitzats, Seguretat Viària, i Fronteres i Estrangeria. El desembre del 2017 va esdevenir director adjunt I i coordinador de tot el Departament, càrrec que ha mantingut fins a l’actualitat.
 
A més, va ser representant d’Andorra al Consell d’Europa en el Comitè d’Experts contra el Terrorisme (CODEXTER) i en el Comitè d’Experts dels Serveis Penitenciaris i de provació sobre la radicalització i extremisme violent. El nou director també va ser el màxim responsable de la seguretat durant la Cimera Iberoamericana de Caps d’Estat i de Govern que es va celebrar al Principat.
 
El Consell de Ministres va aprovar el seu nomenament el passat dimecres 17 de maig després del cessament per jubilació Jordi Moreno.

Vídeo de la presa de possessió del nou director, Bruno Lasne:


Escaldes-Engordany, 22 de maig del 2023

Galeria d'imatges