• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

RECORDATORI: RECOMANACIONS DE SEGURETAT EN DOMICILIS EN VISTES AL PROPER PERÍODE DE VACANCES ESTIVALS (AMB VIDEO EXPLICATIU)

RECORDATORI: RECOMANACIONS DE SEGURETAT EN DOMICILIS EN VISTES AL PROPER PERÍODE DE VACANCES ESTIVALS (AMB VIDEO EXPLICATIU)

Des del Cos de Policia es fan les següents recomanacions a la població, per tenir en compte en cas de marxar de vacances o estades perllongades fora dels domicilis particulars.

Vistes les accions delictives que es van denunciar en el seu moment al Principat per diversos furts amb força a l’interior de domicilis particulars, perpetrats per bandes organitzades i especialitzades en aquests tipus de delictes, es va detectar que algunes d’aquestes bandes marquen les portes dels domicilis amb una espècie de cola, enganxat ja sigui a la part superior o l’inferior de la porta, que fixen al bastiment de la mateixa.

Aquesta mena de marcadors els utilitzen per tal de controlar si al pis “marcat” han entrat recentment, de manera que si el filament està trencat, entenen que els seus ocupants estan al Principat i possiblement fins i tot a dins, descartant d’aquesta manera entrar en aquest immoble.

És habitual que la/es persona/es de la banda dedicada a aquests marcatges ho faci en totes les portes d’un mateix edifici, de manera que al tornar, normalment a l’endemà, si el fil està intacte, entenen que a l’interior d’aquell pis no hi ha ningú i passa a ser el seu objectiu forçant el pany i entrant amb total calma a perpetrar el robatori.

Doncs i tenint en compte com actuen, en cas de que algun veí detecti aquesta mena de marca en la seva porta o altres de l’edifici, es demana avisin el Cos de Policia, a través dels telèfons 110 ó 872000, el més aviat possible.

Altrament i en cas de que havent tornat, després d’una absència de dos o tres dies al vostre domicili, en obrir la porta veieu que heu estat objecte d’un furt amb força, dins del possible s’ha de mantenir la calma, no tocar res ni alterar l’escenari que us trobeu i aviseu el més aviat possible a la Policia.

Important també que si algú sap que els seus veïns no estan al Principat i senten soroll provinent d’un pis que hauria d’estar buit, aviseu el Cos de Policia.

Per finalitzar, tot i que avui dia els malfactors compten amb material per obrir els panys de les portes en pocs segons i sense deixar traça, es recomana tancar la porta amb doble volta de clau.
 
Descarregar vídeo

Escaldes-Engordany, 30 de juny de 2022