• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

21/07/2005 18h44, Operació internacional contra el tràfic de cocaïna.

  •   21/07/2005 18:44 


Incautació a França de 250 quilograms de cocaïna en una investigació iniciada per la secció d'estupefaents de la Unitat d'Investigació del Cos de Policia d'Andorra.

A principis de l'any 2004, en el marc de l'intercanvi habitual d'informació policíaca amb el Cuerpo Nacional de Policia espanyola, es contrasta la presència al Principat d'un súbdit francès de 48 anys, que s'havia establert al nostre país sense cap autorització d'immigració. Aquesta persona desperta l'interès policíac i s'inicia una investigació sobre les seves activitats a l'ensems que s'estableix un primer intercanvi amb la Police Nationale francesa ( SRPJ de Toulouse), resultant que té antecedents a França relacionats amb el tràfic d'estupefaents.

L'interessat viatja sovint a França on manté contactes amb mitjans delinqüencials coneguts.

La investigació aleshores és judicialitzada tant a França com al nostre país (Hble. Sr. Batlle instructor) procedint a realitzar un operatiu conjunt. De l'enquesta preliminar policíaca resulta que presumptament l'interessat, des del Principat, establia contactes i gestionava amb una xarxa establerta en un país sudamericà que havia d'enviar un carregament de cocaïna a França. Al mateix temps informava a la xarxa francesa de l'estat dels preparatius, semblant fer de "pont".

A finals de la setmana anterior, dos policies de la Secció d'Estupefaents de la Unitat d'Investigació (Àrea de Policia Criminal del Cos de Policia) es desplacen a França per formar part de l'operatiu final de la investigació, vist que l'estat de l'enquesta indica l'arribada imminent d'un important carregament de cocaïna a França.

Efectivament, a partir del dimarts 19/7 s'efectua, en una zona del nord-oest de França, la detenció de dotze persones (entre les quals el francès resident il.legal a Andorra). Es procedeix també a la incautació d'un container on, dissimulada, s'amagaven 250 quilograms de cocaïna de gran puresa. S'incauten també varies armes curtes en possessió d'algun dels detinguts.

L'operació continua oberta. De l'enquesta es desprèn que la droga estava destinada al mercat francès.





Escaldes-Engordany, 21 de juliol 2005.