• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

Extradit a Andorra el fugitiu detingut a la Seu d’Urgell el passat mes de març

Extradit a Andorra el fugitiu detingut a la Seu d’Urgell el passat mes de març

  •   04/04/2024 14:31 
Aquest dijous al migdia s’ha efectuat l’extradició a Andorra del fugitiu de 33 anys a qui es buscava des del 2018 per una condemna pendent i que va ser detingut el passat mes de març a la Seu d’Urgell.
 
La Policia Nacional espanyola ha lliurat al detingut a la Policia andorrana i, tot seguit, ha estat traslladat davant la Batllia de guàrdia.
 
L’arrest es va produir fa unes setmanes gràcies a la col·laboració entre Policia andorrana, Policia espanyola i Policia local de la Seu.
 
L’home va residir a Andorra entre el 1997 i el 2018, quan el Tribunal de Corts el va sentenciar a cinc anys i tres mesos de presó per cessió continuada de cànnabis a menors d’edat, i per haver entrat a casa d’un conegut amb les claus d’aquest, però sense el seu consentiment, i haver furtat dos televisors i un mòbil que va vendre després. A més, se li havien imposat dues contravencions penals per consum i possessió de marihuana.
 
Quan se’l va condemnar, havia fugit i va ser declarat en rebel·lia. Per aquest motiu, es va activar una ordre de detenció internacional que es va difondre a través d’Interpol. El passat dia 2 de març se’l va trobar gràcies al treball conjunt dels tres cossos policials. La Policia andorrana, a través de l’Oficina Central Nacional d’INTERPOL, va informar que tenia indicis que el fugitiu s’amagava a la Seu d’Urgell, la Policia local de la capital de l’Alt Urgell el va localitzar i la Policia Nacional espanyola el va detenir.
 
Escaldes-Engordany, 4 d’abril del 2024