• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

Una agent TEDAX-NRBQ assisteix a les jornades europees de desactivació d’artefactes explosius

Una agent TEDAX-NRBQ assisteix a les jornades europees de desactivació d’artefactes explosius

  •   29/11/2023 11:00 
L’agent TEDAX-NRBQ de la Policia, Natàlia Crespo, ha assistit aquest mes de novembre a l’European Explosive Ordnance Disposal Network (EEODN), un esdeveniment organitzat conjuntament per l’Agència Europea per a la Formació Policial CEPOL, Europol i la Guardia Civil que ha tingut lloc a Aranjuez, Espanya.
 
Es tracta d’unes jornades d’entrenaments i conferències que, durant cinc dies, tenen com a objectiu l’intercanvi d’experiències i informació tècnica en incidents recents relacionats amb explosius i materials NRBQ (nuclears, radiològics, biològics i químics).
 
En total, hi han assistit 90 representants de països membres de la UE, països tercers membres d’Europol i diverses organitzacions i agències internacionals expertes en la matèria.
 
En el marc de l’esdeveniment, s’han dut a terme exercicis pràctics i demostracions centrades en la utilització de microvoladures per al rescat de persones, càrregues explosives per desactivar artefactes, exposició de material NRBQ i intervencions amb drons.
 
Durant les xerrades, diferents països van explicar les incidències amb què es troben els seus cossos de seguretat i com els afronten. Tot plegat, per sumar esforços cap als mateixos objectius en l’àmbit mundial.
 
Assistir a aquests esdeveniments és clau per donar-se a conèixer i establir contactes amb el màxim d’institucions i d’organismes internacionals i, al mateix temps, per posar en valor els coneixements i professionalitat del grup TEDAX-NRBQ de la Policia andorrana.
 
Escaldes-Engordany, 29 de novembre del 2023

Galeria d'imatges