• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

Formacions a Duana i Banders en reconeixement d’explosius i senyals acústics i lluminosos

Formacions a Duana i Banders en reconeixement d’explosius i senyals acústics i lluminosos

  •   21/10/2022 11:00 
La Policia ha iniciat aquesta setmana dues formacions als agents de Duana i als banders emmarcades en la cooperació entre els cossos especials.
 
El grup TEDAX-NRBQ està instruint el Cos de Duana en el reconeixement de substàncies explosives per tal de poder identificar aquests productes, tractar el material, i reaccionar prioritzant la protecció seguint els protocols i la normativa en cas d’aturar un vehicle que en transporti. Els agents es podrien trobar amb situacions d’aquest tipus a les fronteres, així com a les oficines de Correos i La Poste, on també actuen.
 
Les formacions es faran a tot el Cos de Duana setmanalment durant un matí en grups d’entre 10 i 15 persones.
 
En paral·lel, aquesta setmana la Policia ha començat una altra formació al Cos de Banders. Aquest curs se centra en la correcta utilització dels senyals acústics i lluminosos arran de la modificació del Codi de la Circulació.
 
En la formació, que consisteix en dues hores de teoria i cinc de pràctica que també s’aniran impartint per grups, es mostra als banders els tipus de dispositiu de seguretat i material necessari en cas que hagin d’efectuar controls de carretera en el marc de les seves funcions, així com l’ús reglamentari de la sirena i la llum blava d’urgència.
 
La formació continuada és una eina indispensable en la col·laboració entre els cossos especials per garantir la seguretat ciutadana i el compliment de la normativa.

Escaldes-Engordany, 21 d’octubre del 2022

Galeria d'imatges