• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

Avís preventiu. Intents d’estafes telefòniques

  •   02/08/2022 12:00 
En els darrers dies el grup de delictes tecnològics del Cos de Policia ha estat informats per parts de diversos ciutadans, que estarien reben trucades des de diversos números amb prefix d’Itàlia prefix (+39), i es fan passar per tècnics de Microsoft o altres serveis, volent fer creure a l'interlocutor que el seu dispositiu estaria infectat.

Se’ls indueix a efectuar una connexió remota al mateix o bé a clicar mitjançant missatge a algun enllaç maliciós, per suposadament arreglar el problema i desprès cobrar-los-hi el servei o bé sol·licitar un pagament a  canvi de recuperar les dades que hagin pogut obtenir o xifrar.

Tot i que no es té constància que cap persona ha arribat al darrer extrem exposat, es vol informar que aquest tipus de comunicacions no provenen ni de Microsoft ni de cap altre servei tècnic oficial tractant-se com a mínim d'una estafa.
Doncs es demana la major prudència per evitar ésser-ne víctima, i per tal d’evitar molèsties, procedir a bloquejar el número d'origen a través del propi terminal de telefonia.

En cas de qualsevol dubte, posar-se en contacte amb el grup de delictes tecnològics del Cos de Policia al correu electrònic detec2@policia.ad, o als telèfons del nostre departament 872000 ó 110.

Escaldes-Engordany, 2 d’agost de 2022