• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

Detenció d'una persona com a presumpte autor de l'incendi en l'escala d'un immoble, així com dos furts amb força en grau de te

  •   16/02/2011 16:30 
El 15/02/2011 vers les 4:00 hores, el Cos de Policia és informat de l'existència d'un incendi en l'escala d'un immoble ubicat al carrer Bearn de la vila del Pas de la Casa.
Agents de Policia de l'Àrea de Seguretat Pública i Proximitat Ciutadana es desplacen sobre lloc, i constaten una gran quantitat de fum en la tercera planta, i vist el risc de que l'incendi es pogués propagar per tot l'edifici, prenen la decisió de desallotjar la totalitat de veïns de l'immoble. L'edifici en qüestió es troben composat de 85 apartaments, disposats en set plantes, i en el moment dels fets es van desallotjar 140 persones que s'hi trobaven a l'interior.

Els agents interventors en un primer moment observen a la tercera planta dos cotxes d'infants calcinats i que podrien haver estat el punt d'inici del foc.
Posterior el Cos de Salvament i Extinció d'Incendis, sufoca el focus principal i realitza tasques de ventilació per tal de fer sortir la totalitat del fum a l'exterior.
L'enquesta posterior determina que el presumpte autor, hauria cremat papers en diferents punts de l'escala de l'immoble (planta baixa, taulell d'anuncis i interior ascensor).

Paral·lelament, a les 9:00 hores, el Cos de Policia rep l'avís de que s'ha produït una temptativa de furt amb força en una carnisseria ubicada al mateix carrer. En aquest establiment l'autor trenca el vidre de la porta d'entrada, lloc on deixa un rastre de taques de sang, accedeix al seu interior, regira la caixa registradora i para el corrent elèctric d'un congelador, per la qual cosa es fa malbé la carn que hi ha al seu interior. També en un restaurant pròxim, es constata que algú ha intentat accedir a l'interior, ja que hauria esquerdat el vidre de la porta posterior, per l'impacte d'un bidó de cervesa.

Iniciada l'enquesta preliminar per part d'efectius del Grup de Patrimoni de l'Àrea de Policia Criminal, i arran de diversos elements i indicis recollits en els llocs dels fets, es determina que els tres assumptes estarien vinculats, per la qual cosa es dirigeix la investigació vers una mateixa i única persona, a les 13:00 hores es produeix la interpel·lació i detenció del presumpte autor.

El perjudici pels danys ocasionats per l'incendi, segons uns primers càlculs ascendeix a 10.000 euros aproximadament, tanmateix el Cos de Policia té constància fins el dia d'avui de quatre denuncies per part de les víctimes del foc. Pel que fa als altres dos fets esmentats en els establiments comercials, les dues víctimes han presentat denúncia, però encara esta per determinar la quantia dels danys soferts.

L'interessat, home portuguès de 28 anys, resident al Principat, va ser detingut ahir i posat a disposició judicial en el dia d'avui.





Escaldes-Engordany, 16 de febrer de 2011