• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

05/12/2010 11:18 hores Lluita contra el crim organitzat. Detenció de dos homes búlgars i una dona romanesa per delictes contra

  •   05/12/2010 11:18 


Durant el passat mes de setembre, efectius del Cos de Policia tenen coneixement sobre dos súbits búlgars que s'allotgen al Principat durant llargues estades en hotels de cinc estrelles. Efectuades verificacions a través d'Interpol, resulta que un d'ells utilitza una identitat falsa d'un home de 28 anys de nacionalitat búlgara, mitjançant un document d'identitat també fals d'aquest país.

El 2 de desembre els agents tornen a detectar al Principat aquest mateix individu acompanyat d'altres, allotjant-se en dos hotels d'Andorra la Vella i Escaldes-Engordany, sense fer efectives les estades corresponents per un valor total de 6.186 euros.

S'inicien doncs enquestes i recerques que determinen vàries persones vinculades a l'anterior, conductor d'un turisme de lloguer Porsche Cayenne matrícula del Principat. Aquestes persones s'haurien allotjat intermitentment als dos hotels esmentats, així com també haurien llogat dos apartaments a Escaldes-Engordany. Les vigilàncies culminen el 3 de desembre amb la detenció de l'implicat inicial així com d'un home búlgar de 31 anys i la seva parella de 21 anys amb nacionalitat romanesa. Les indagacions permeten incautar entre d'altres elements vàries emissores de radiofreqüència, una escopeta de caça, una pistola de fogueig i targetes de crèdit d'entitats bancàries andorranes contractades mitjançant la identitat falsa.

De les investigacions és desprèn que l'implicat inicial, restant la seva identitat pendent de confirmació a través d'Interpol, hauria vingut fa uns mesos al Principat amb la presumpta intenció d'obrir una discoteca, incorporant al negoci l'altre home i la dona esmentats així com un altre home de nacionalitat búlgara també controlat pels nostres efectius, obrint comptes bancaris andorrans utilitzant aquesta falsa identitat.

Els dos súbdits búlgars i la dona romanesa han quedat detinguts i posats a disposició judicial ahir, ingressant posteriorment els dos homes al Centre Penitenciari.

Escaldes-Engordany, 5 de desembre del 2010