• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

24/11/2010 12:45 hores Desarticulada una xarxa de blanqueig de capitals. Detenció a Andorra de 6 persones implicades en aquesta

  •   24/11/2010 12:45 


Membres de L'Àrea de Policia Criminal, han dut a terme els darrers mesos una investigació sobre una presumpta xarxa de blanqueig de diners, procedents de diferents delictes comesos fora de les fronteres del Principat.

El 22/11/2010 del Grup d'Informació i del Grup de Delinqüència Organitzada i Blanqueig de l'Àrea de Policia Criminal es procedeix a la detenció de 5 persones (2 dones i 3 homes), que farien part presumptament d'aquesta xarxa de blanqueig, a l'endemà (23/11/2010) i en el marc de la mateixa operativa es deté una sisena persona (1 home).

Els detinguts són: 4 persones de nacionalitat andorrana (1 dona i 3 homes) de 48, 47, 43 i 39 anys respectivament, un d'ells no resident, un espanyol resident de 54 anys i una colombiana no resident de 37 anys. Dos dels detinguts són directius d'una entitat bancària del Principat, així com també un agent de Policia al que a més se li imputa i derivat de la seva condició, un presumpte delicte contra la funció pública (revelació de secrets).

Les detencions es duen a terme quan es té coneixement de la presencia al Principat del nacional andorrà no resident, juntament amb la seva parella sentimental de nacionalitat colombiana i de la intenció d'aquests de marxar posteriorment a Colòmbia i establir allí la seva residència.

S'han efectuat diferents registres domiciliaris, s'han bloquejat al Principat diferents comptes bancaris, el contingut de diverses caixes de seguretat, així com el segrest de diferents vehicles d'alta gamma i immobles.

La investigació es troba judicialitzada des del seu inici, les diligències prèvies han estat decretades en secret de sumari per l'Hble. Batlle instructor, motiu pel qual no es pot facilitar més dades.

Els interessats han estat posats a disposició judicial en data d'avui. La investigació continua oberta i no es descarta noves detencions.







Escaldes-Engordany, 24 de novembre de 2010