• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

09/12/2008 19h45, comunicat. Balanç de seguretat pública en el decurs del pont de la Puríssima, del 05 al 08 de desembre.

  •   09/12/2008 19:45 


En el decurs d'aquest període de temps el Cos de Policia ha realitzat 131 intervencions diverses a requeriment del ciutadà.

El desplegament del Cos de Policia ha estat realitzat per una mitjana de 150 efectius diaris, que han efectuat entre altres serveis patrulles pedestres en el nucli urbà d'Andorra la Vella i Escaldes-Engordany, per tal de minimitzar els delictes contra al patrimoni en aquests llocs.

Igualment a través dels controls fixos a les fronteres del Riu Runer i Baladrà, s'han realitzat diferents controls selectius.
En aquests controls a les fronteres s'ha denegat l'accés de 65 persones -23 a la frontera del Baladrà i 42 a la frontera del Riu Runer-, de diverses nacionalitats.
Aquestes denegacions es realitzen en base a la llei d'immigració per motius de seguretat pública en tenir antecedents al nostre país o al d'origen, per no gaudir de mitjans econòmics o per no dur la documentació adient.
Tanmateix s'han efectuat 26 diligències de contravencions penals per introducció de haixix i marihuana per al consum propi. En total s'ha incautat 99'20 grams de haixix i 127'20 grams de marihuana.

En aquest període s'han constatat i/o denunciat 2 furts de carteres de mà, 4 furts en establiments comercials que han estat resolts amb la detenció dels autors i 1 furt amb força.

S'ha procedit a la detenció de 8 persones,
- 4 per delicte contra el patrimoni, delicte contra l'ordre públic.
- 1 per delicte contra la seguretat col·lectiva.
- 1 per delicte contra la llibertat.
- 1 per delicte contra la integritat física i moral, delicte contra la funció publica, delicte contra
la seguretat col·lectiva.
- 1 per delicte contra la funció pública.

Es destacar l'absència durant aquests dies de delinqüència greu, ja sigui contra el patrimoni o les persones, i per tant es manté l'alt índex de seguretat ciutadana també en aquest període.

Escaldes-Engordany, el 09 de desembre del 2008.