• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

25/08/2008 12h30, comunicat. Detenció del gerent d'un comerç que utilitzava targetes de crèdit clonades en cobrament de vendes

  •   25/08/2008 12:30 


A mitjans de l'any 2006 una entitat bancària va alertar el Cos de Policia de que s'havien utilitzat fraudulentament targetes de crèdit per pagar suposades compres en un comerç d'informàtica radicat a l'Av. Dr. Mitjavila d'Andorra la Vella.
La investigació va permetre evidenciar que hi havia un volum molt important d'utilitzacions fraudulentes de targetes de crèdit en aquest comerç, el que indicava una connivència del responsable del comerç.

Les investigacions efectuades pel grup de delinqüència organitzada i pel grup de delictes tecnològics de l'Àrea de Policia Criminal van permetre  detectar que el comerç reiniciava l'operativa aquest any, detectant-se moviments de targetes "clonades" la setmana del 18/8. Vist això la tarda del proppassat divendres 22 es va procedir al control i detenció del gerent de l'establiment així com a la perquisició del seu domicili i del propi comerç. La perquisició del comerç (BEEP INFORMÀTICA Av. Dr. Mitjavila d'Andorra la Vella) ha permès la incautació de mitjans informàtics i documentació que s'està analitzant.

Segons la investigació policíaca, el detingut, O.T. resident rumanés de 40 anys, presumptament participava en liquidar pel TPV de la botiga pagaments amb targetes clonades, simulant falses vendes, a canvi del 40% de l'import transaccionat. La liquidació de les targetes es feia sigui per persones que el venien a trobar al comerç sigui per mitjà de targetes copiades que ell rebia.

La mateixa investigació indica que s'haurien arribat a negociar des del comerç implicat importants quantitats econòmiques, amb un resultat d'uns  274.000  euros abonats i uns 380.000 euros intentats (aquests darrers denegats al detectar el sistema anomalies amb les targetes) havent utilitzat unes 145 còpies de targetes de crèdit.

Sembla que la majoria de targetes de crèdit haurien estat copiades als països àrabs, tractant-se de targetes de crèdit emeses en diversos països, principalment Estats Units d'Amèrica.

Es va procedir a la detenció de l'interessat vist que estava utilitzant almenys 4 còpies de targetes de crèdit la setmana del 18/8 (emeses per entitats bancàries de Noruega i Holanda).

En aquesta investigació s'ha comptat amb la cooperació de serveis policíacs estrangers (vàries agències federals americanes entre les quals el FBI, així com la Unitat Central Operativa de la Guardia Civil).

El copiat de les targetes. La targeta "clonada". Es tracta de la còpia de la informació continguda en una targeta real, que està operativa, sense que el seu titular se n'adoni. La informació copiada es grava sobre qualsevol targeta (suport plàstic) amb banda magnètica i s'utilitza, sigui sota l'aparença d'una targeta real (una falsificació de qualsevol altre banc) o sobre una targeta "blanca" en aquest cas en connivència amb el comerç. El frau no es detecta fins que el titular rep l'avís del càrrec de la seva targeta que no ha deixat de tenir en la seva possessió.

Els grups de delinqüència organitzada i de delictes tecnològics. Formen part de la Unitat d'Investigació Criminal 1 de l'Àrea de Policia Criminal del Cos de Policia. La seva missió és la prevenció i repressió de les infraccions penals que puguin estar comeses per grups organitzats i/o les infraccions relacionades amb el blanqueig o les estafes. El grup de delictes tecnològics està especialitzat en la investigació de l'ús de tecnologies informàtiques i de comunicació electrònica en la comissió de delictes.

O.T. ha estat posat a disposició judicial.


Escaldes-Engordany, 25 d'agost del 2008.