• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

18/08/2008 17h30, comunicat. Balanç de seguretat pública en el decurs de la festivitat de l'Assumpció de la Mare de Déu, del 15

  •   18/08/2008 17:30 


En el decurs de la festivitat de l'Assumpció de la Mare de Déu d'aquest d'any, el Cos de Policia ha realitzat 63 intervencions diverses a requeriment del ciutadà.

El dispositiu especial del Cos de Policia ha estat realitzat pel 75% del seus efectius, que han efectuat entre altres serveis patrulles pedestres pels diferents nuclis urbans així com rondes per les zones més aïllades.

A través dels controls fixos a les fronteres del Riu Runer i Baladrà, s'han realitzat diferents controls selectius. En aquests controls s'han denegat l'accés de 34 persones, per motius de seguretat pública en tenir antecedents al nostre país o al d'origen, o per no gaudir de mitjans econòmics o per no dur la documentació adient.
-27 a la frontera del Baladrà (16 persones dels països de l'Est d'Europa, 11 d'altres nacionalitats).
-7 a la frontera del Riu Runer (2 persones dels països de l'Est d'Europa, 5 d'altres nacionalitats).

Tanmateix a les fronteres s'han incoat 2 diligències de contravencions penals per introducció de productes estupefaents, on s'han segrestat diverses quantitats d'haixix i marihuana. En altre control a la frontera del riu Runer, s'ha procedit a la detenció i posada a disposició judicial d'un andorrà de 35 anys, per delicte contra la salut publica (introducció d'una dosis d'heroïna).

Per altra banda dins del Principat, en aquests tres dies s'han constatat 3 petits furts de mercaderia en establiments comercials que no han comportat detenció, i una denúncia pel furt d'una cartera a la vila del Pas de la Casa. També s'han incoat 4 diligències de contravenció penal per tinença d'estupefaents, on s'han segrestat diverses quantitats d'haixix i marihuana. Igualment s'han detingut 6 persones, 5 d'aquestes (2 andorrans, 1 resident i 2 no residents) per conducció sota la influència de begudes alcohòliques. L'altra detenció ha estat d'una dona andorrana de 37 anys per un delicte contra la salut pública, on es va segrestar una dosis de cocaïna.

S'ha de concloure que durant aquests dies de la festivitat de l'Assumpció de la Mare de Déu d'enguany, hi ha hagut una absència de delinqüència greu, ja sigui contra les persones i/o el patrimoni, i per tant es manté l'alt índex de seguretat ciutadana també en aquest període, arran de la prevenció realitzada tant per les patrulles de l'Àrea de Seguretat Pública i Proximitat Ciutadana, amb els controls fronteres, les patrulles pedestres i motoritzades, com per part de l'Àrea de Policia Criminal, amb les patrulles amb agents de paisà.


Escaldes-Engordany, el 18 d'agost del 2008.