• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

25/03/2008 19h57, comunicat. Balanç de seguretat pública en el decurs de la festivitat de Setmana Santa, del 20 al 24 de març.

  •   25/03/2008 19:57 


En el decurs d'aquest període de temps el Cos de Policia ha realitzat 152 intervencions diverses a requeriment del ciutadà.

Cal destacar l'absència durant aquests dies de delinqüència greu, ja sigui contra el patrimoni o les persones, i per tant es manté l'alt índex de seguretat ciutadana també en aquest període.

El desplegament del Cos de Policia ha estat realitzat pel 75% del seus efectius, que han efectuat entre altres serveis patrulles pedestres en el nucli urbà d'Andorra la Vella i Escaldes-Engordany, per tal de minimitzar els delictes contra al patrimoni en aquests llocs. Igualment a través dels controls fixos a les fronteres del Riu Runer i Baladrà, s'han realitzat diferents controls selectius.

En aquests controls a les fronteres s'ha denegat l'accés de 46 persones, 19 a la frontera del Baladrà (tots originaris de països de l'Est d'Europa), i 27 a la frontera del Riu Runer (de diverses nacionalitats). Aquestes denegacions es realitzen en base a la llei d'immigració per motius de seguretat pública en tenir antecedents al nostre país o al d'origen, per no gaudir de mitjans econòmics o per no dur la documentació adient.

Tanmateix s'han efectuat 69 diligències de contravencions penals per introducció de productes estupefaents, on s'han segrestat diverses quantitats d'haixix i marihuana.

En aquest període s'han constatat i/o denunciat 7 petits furts de mercaderia, que no han comportat detenció. Igualment s'han detingut 9 persones, 6 d'aquests per fets comesos durant aquest període ( 4 residents per conducció sota influència de begudes alcohòliques, un andorrà per agressió en el transcurs d'una baralla i un georgià no resident per furt de mercaderia per valor de 709 € ).

Cal esmentar també la detenció el dia 19 a la frontera del Riu Runer de tres espanyols no residents amb 4,8 grams de cocaïna.

Destacar així mateix que enguany no s'ha tingut coneixement de cap actuació per part de 'carteristes', fenomen que s'havia detectat en d'altres anys.

Escaldes-Engordany, 25 de març del 2008.